Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Puur Echina Paard 100 ml

Gebruik:
1-3 ml per dag
| Gebruiksberekening
Aantal dagen:
100
Prijs:
€ 28,95
Levertijd:
Direct leverbaar
Puur

Artikelomschrijving

Gebruik

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft 1-3 x daags:
Paard: 20 druppels
Pony: 15 druppels

Één ml = 20 druppels

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat één keer per dag of één keer per twee dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar, maar kan reactie iets langer uitblijven.

Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Indien het paard het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.

Let op!

 • Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
 • Puur Echina Paard is zowel voor in- als uitwendig gebruik
 • Bij uitwendig gebruik: dep de aangedane plek met -een verdunning van Puur Echina in schoon (mineraal-)water (1:5), of gebruik Puur Echina. Ervaring uit de praktijk leert dat in sommige gevallen kan worden volstaan met een lagere dosering dan zoals aangegeven op de bijsluiter. Ook wanneer dieren (te) heftig reageren kan worden begonnen met de helft van de aanbevolen dosering.


Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Combinatie met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. Het toevoegen van Puur Probiotic zorgt voor bouwstoffen voor een goede weerstand. Puur L-Lysine Compleet zorgt voor een goede weerstand. Het toedienen van een product dat speciaal past bij het orgaansysteem (zoals Puur Sinus voor gezonde luchtwegen) ondersteunt de werking van Puur Echina. Door het gebruik van Puur Detoxi zullen afvalstoffen worden afgevoerd waardoor het lichaam zich sneller kan herstellen. 

Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Bewaaradvies

Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20°C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Samenstelling

Extracten van Canadese geelwortel, Echte guldenroede, Kattenklauw en Rode zonnehoed. Alcohol 31%.

Overzicht

Voor een goede weerstand en voor de afvoer van afvalstoffen. Tevens ter stimuleren van het immuunsysteem. Voorheen Puur Echina Extra Paard.

Eigenschappen

Eigenschappen
SKU 27650
Vorm Vloeibaar
Merk Puur
Kruiden & Ingrediënten Alcoholgehalte, Canadese geelwortel, Echinacea, Guldenroede, Kattenklauw
Meer info Weerstand
Gebruik Inwendig

Gebruiksberekening prijs per dag

Verpakking Prijs Aantal dagen Prijs per dag
Puur Echina Paard 100 ml € 28,95 100 € 0,29

Meer informatie

 • Weerstand

Kruiden en Ingrediënten

 • Guldenroede
 • Echinacea
 • Alcoholgehalte
  Voor de bereiding van dit product zijn de ingredienten opgelost in alcohol.
 • Bioflavonoïden
 • Canadese geelwortel
 • Kattenklauw
Anderen kochten ook