Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Supplementen gebruiken voor de spieren of pezen van je paard?

Pezen en Spieren

Voor paarden die regelmatig flinke inspanningen moeten leveren of juist aan het herstellen zijn na een blessure kan Paardendrogist Rehab ondersteuning geven. Het helpt paarden fit worden na zware inspanning, een blessure of ziekte. Paardendrogist MSM Zwavel helpt bij het behouden van gezonde pezen, banden, kraakbeen en bindweefsel. MSM Zwavel helpt samen met vitaminen, mineralen en aminozuren bij de aanmaak van nieuwe cellen. Vitamine E en Selenium beschermen gezonde lichaamscellen tegen beschadiging door afvalstoffen die ontstaan als gevolg van lichamelijke inspanning en stressvolle situaties. Onze Paardendrogist Vitamine ESL helpt spieren gezond en soepel te blijven.

Gewrichten

Door trainingen ontstaan er kleine beschadigingen in het lichaam en als reactie hierop maakt het lichaam gifstoffen aan. Paardendrogist Equiflexion helpt deze gifstoffen af te voeren rondom het gewricht en biedt gelijkertijd voedingsstoffen die belangrijk zijn voor het gewricht.
Voor paarden die wat moeilijker op gang komen, stalbenen hebben, stijf en stram zijn is er Paardendrogist Souplesse Mix. Een kruidenmengsel wat helpt bij een goede doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen. 
 
Voor alle paarden is Glucosamine van belang voor het gezonde gewrichten. Niet alleen sportpaarden of oudere paarden hebben belang bij Paardendrogist Glucosamine Forte. Ook jonge paarden  en recreatiepaarden hebben baat bij het dagelijkse onderhoud aan de gewrichten door Glucosamine.
 
Voor behoud van soepele gewrichten en gezond kraakbeen is er ook Primeval Gelatinaat. Dit product is geschikt voor alle type paarden en zorgt voor een goede smering van de gewrichten. 

Verlichting

Door ouderdom, ziekte of andere reden kan het voorkomen dat natuurlijk bewegen voor het paard niet meer zo gemakkelijk gaat. Ter ondersteuning kun je dan een lichte, natuurlijke verlichting geven zoals Paardendrogist Devil’s Support. Duivelsklauw staat op de dopinglijst en mag bij wedstrijden dan ook niet gebruikt worden. 

Hoeven

Brokkelhoeven, gescheurde hoeven, rotstraal of hoefbevangenheid. Allemaal kwalen waar een paard mee te maken kan krijgen. Het laten herstellen van hoeven is een langzaam proces en is niet binnen twee weken gedaan. Heeft je paard dus brokkelhoeven of een scheur in zijn hoef, reken dan gerust op minimaal 4 maanden voordat het weer beter gaat. Voor herstel van hoeven is biotine een belangrijk ingrediënt. Paardendrogist Biotine Extra zorgt voor sterke en elastische hoeven. Ook bij rotstraal kan biotine veel betekenen. Rotstraal is een veel voorkomende bacteriële infectie van de straalhoorn. Biotine kan de kwaliteit van het hoorn verbeteren. Wanneer je paard rotstraal heeft zijn Hippo Sol en Hypozin Pasta goede producten om dit te behandelen.
 
Hoefbevangenheid wordt veroorzaakt door een teveel aan suikers (fructaan, glucose) bij een verstoorde darmflora en/of verminderde werking van de lever. Vooral in het voorjaar kan gras suikerrijk zijn, wat het risico op hoefbevangenheid vergroot. Paarden met hoefbevangenheid of een gevoeligheid hiervoor hebben aangepaste voeding nodig. Zo moet te krachtige en suikerrijke voeding worden voorkomen. De veroorzakende stoffen worden hiermee onschadelijk gemaakt en afgevoerd. Phytonics Gluco Balance draagt bij aan een gezonde suikerstofwisseling wanneer je paard teveel suikers uit gras binnenkrijgt. 

Meer weten?

Heb je advies nodig, wil je meer weten over een van bovenstaande producten of heb je een andere vraag naar aanleiding van dit blog? Neem gerust contact met ons op!

Delen: