Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Balans in de darmen dankzij krachtige kruiden

Balans in de darmen dankzij krachtige kruiden

Paarden in de natuur zoeken de hele dag naar vele soorten grassen, kruiden bloemen en struiken om te eten. Kruidenplanten bevatten veel vezels en biologisch werkzame stoffen (fytonutriënten) die de belangrijke verteringsprocessen in het lichaam ondersteunen. Waarom zijn deze kruiden zo belangrijk voor een gezonde darmflora? Dat lees je in dit blog!

De link tussen het immuunsysteem en gezonde darmen

Kruiden bevatten vezels en fytonutriënten die spijsverteringsprocessen, de afvoer van afvalstoffen en de stofwisseling ondersteunen. Deze fytonutriënten zijn belangrijke 'verdedigingsstoffen die planten afgeven als ze worden aangevallen door insecten, bacteriën, virussen en schimmels. Deze verdedigingsstoffen,  de fytonutriënten, voeden de darmflora en houden de spijsvertering en organen in balans.  Tot wel 70% van alle cellen van het immuunsysteem zijn te vinden in de darmen. De immuuncellen communiceren daar continu met de darmflora. Zo leert het immuunsysteem wat ‘normaal’ is en wat ‘afwijkend’ en wanneer het moet reageren en wanneer niet. Hoe rijker de darmflora, hoe efficiënter (meer in balans) het immuunsysteem werkt. Een gezonde darmflora is dus dé basis van een goede weerstand.

Kopie_van_Blog_-_Wist_je_dat_1450x385_2

De link tussen een tekort aan kruiden en dunne mest

Veel paarden hebben toch een gevoelige darmflora en dunne mest. Doordat paarden tegenwoordig minder kruiden binnenkrijgen, wordt de darmflora minder gevoed en ‘uitgedaagd’. Hierdoor is de darmflora kwetsbaar en eerder uit balans bij voerwisselingen, na een wormkuur of medicijnen. Het gevolg? Dunne mest, een gevoelige buik of zelfs koliek. De darmflora is minder rijk qua cellen na een wormkuur of medicijnen, waardoor het immuunsysteem minder sterk is, met als gevolg een gevoelige darmflora.

De darmflora van je paard in balans

DarmBalans is speciaal ontwikkeld voor spijsverteringsproblemen zoals dunne mest. Het bevat krachtige kruiden om de darmflora optimaal in balans te krijgen. Het beschermt de maag- en darmwand en ondersteunt de lever. DarmBalans brengt de maagdarmfunctie (weer) in balans, waardoor dunne mest verleden tijd is! Het is een krachtige kruidencombinatie met pre- en probiotica en ondersteunt de weerstand van je paard op een natuurlijke manier. Het bevat krachtige kruiden die de darmflora sterk ondersteunen en ook een toxinebinder, wat ontgiftend werkt. Dé natuurlijke oplossing bij een gevoelige darmflora!

Kopie_van_Blog_-_Wist_je_dat_1450x385_1__1

Een blijvend goede darmflora

Een paard eet van nature meer dan 80 soorten grassen, kruiden, bloemen, boomschors en struiken. Uit onderzoek blijkt dat grasland nog maar 3% kruiden bevat. Begin jaren ’50 was dat nog meer dan 50%! Veel problemen met de darmflora ontstaan door een tekort aan kruiden. Daarom adviseren we na een kuur DarmBalans door te gaan met OerBalans. OerBalans is dé hofleverancier van kruiden, vitaminen en mineralen en houdt het lichaam van je paard in balans. Hiermee blijf je de darmflora van je paard voeden, waardoor het immuunsysteem ook in balans blijft.

‘Weer balans in darmen na voerwisselingen’

Dressuuramazone Yvonne Snieder heeft goede ervaringen met DarmBalans bij verschillende paarden. “Ik heb DarmBalans aan verschillende paarden gegeven die door voerwisselingen, stress en andere oorzaken dunne tot zeer dunne mest kregen. Het is heel bijzonder hoe snel je resultaat ziet! Al na enkele dagen merk je duidelijk verschil en gemiddeld is na een week de dunne mest verleden tijd. Ook eten ze paarden de DarmBalans brokjes graag. Voor een blijvende balans in de darmen geef ik OerBalans, waar de paarden het ook goed op doen. Ik ben erg tevreden.”

Koliek?

In het najaar staan veel paarden meer in de paddock. Droog hooi in plaats van vochtig gras kan de darmflora in onbalans brengen, met (gas)koliek, dunne mest of een gevoelige buik als gevolg. Ondersteun de darmflora bij deze overgang met DarmBalans om de darmen in balans te houden. Is je paard gevoelig voor koliek? Zorg dat je altijd Colosan hebt staan. Dit is dé eerste hulp bij koliek! Dit geeft direct verlichting door de krampstillende werking waardoor je paard snel verlichting krijgt.

Ondersteun de darmflora met o.a. deze producten:

Ontwerp_zonder_titel_4_

Delen: