Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Puur Trauma 50 ml

Gebruik:
1-7 ml per dag
| Gebruiksberekening
Aantal dagen:
50
Prijs:
€ 19,85 € 18,86
Levertijd:
Direct leverbaar
Puur
-5 %

Artikelomschrijving

Puur Trauma is geschikt om te gebruiken bij trauma bijvoorbeeld na een aanrijding, val, vechtpartij of verstappen. Het is het middel voor verrekkingen, verdraaiingen, kneuzingen, bloeduitstortingen, spierscheuringen en mentaal trauma.

Gebruik

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft:
Dosering direct na trauma drie tot vier keer toedienen met een tussentijd van een kwartier tot een uur.
Daarna één tot vier keer per dag: 20-30 druppels voor een paard

1 ml = 20 druppels

Het product kan rechtstreeks of met wat water met een plastic lepel of spuitje in de mond gegeven worden. Eventueel kan het op iets lekkers gegeven worden. Voor een optimaal resultaat dient Puur Trauma te worden opgenomen door het schone mondslijmvlies. Geef het daarom minstens een half uur voor of na het eten.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat één keer per dag of één keer per twee dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Let op!

 • Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Als er tijdens de behandeling geen verbetering optreedt of de klachten zich blijven herhalen, doet u er goed aan uw dierenarts te raadplegen
 • Zorg voor aangepaste beweging.
 • Vermijd piekbelasting.
 • Vermijd snel stoppen en kleine wendingen.


Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn. Dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.


Combinatie met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.

Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Bewaaradvies

Dit product blijft lang houdbaar als het bewaard wordt op kamertemperatuur, droog en buiten de invloed van direct zonlicht. De uiterste gebruiksdatum staat vermeld op het etiket en op het doosje. Buiten bereik van kinderen houden.

Samenstelling

Extract van zwarte bes (Ribes nigrum). Verdunde extracten van madeliefje (Bellis perennis), valkruid (Arnica montana) en wijnruit (Ruta graveolens). Alcohol 35% v/v.

Overzicht

Druppels ter ondersteuning van het herstel en om soepel te bewegen.

Eigenschappen

Eigenschappen
SKU 27654
Vorm Vloeibaar
Merk Puur
Kruiden & Ingrediënten Alcoholgehalte, Arnica, Madeliefje, Wijnruit, Zwarte bes
Gebruik Inwendig

Gebruiksberekening prijs per dag

Verpakking Prijs Aantal dagen Prijs per dag
Puur Trauma 50 ml € 19,85 50 € 0,40

Kruiden en Ingrediënten

 • Zwarte bes
 • Arnica
 • Alcoholgehalte
  Voor de bereiding van dit product zijn de ingredienten opgelost in alcohol.
 • Bioflavonoïden
 • Wijnruit
 • Madeliefje
Anderen kochten ook