Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

​Maak zelf je eigen dazenval

Sticky-Trap dazenvallen lijm is transparant, blijft tot wel veertien weken goed plakken, is milieuvriendelijk en geeft  geen extra bijvangsten. Van oorsprong komt het basisrecept uit Amerika en inmiddels wordt de lijm wereldwijd gebruikt om diverse agressieve insecten te vangen. Met de Sticky-Trap dazenvallen lijm kun je een dazenplaag snel aanpakken!

Zo maak je een effectieve dazenval van een zwarte emmer:

  • Gebruik de speciale emmer van Sticky-Trap

  • ​Of boor een gat in een gewone emmer en haal daar een touwtje doorheen. Maak deze aan de binnenkant vast aan een ringetje, zodat het touwtje niet weer uit het gat kan (maak eventueel een dikke knoop).
  • Gebruik een lat en draai een haakje aan het einde van de lat (lengte op circa 50cm). Maak hier het touw met de emmer aan vast.

  • Schroef de lat vast op één van de weidepalen. ( Het is belangrijk dat deze geplaatst wordt op een plek nabij begroeiing ( indien het er is). Ook moet het een zonnige plek zijn (zoveel mogelijk uit de wind) zodat de emmer goed warm kan worden.

  • Smeer tenslotte met een kwast ( met handschoenen aan), het heet niet voor niets STICKY!, de buitenkant van de emmer in met de lijm. 

  • De emmer hangt uiteraard aan de buitenkant van de wei, zodat het paard de emmer niet kan aanraken. Het is natuurlijk niet prettig als het paard er één keer langs veegt en de lijm en dazen aan het paard plakken. 

Succes met dazenvangen! :-)

Delen: