Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

​Het nut van anti-oxidanten

Anti-oxidanten zijn belangrijk voor de bescherming van gezonde lichaamsweefsels en cellen. Het lichaam heeft de beschikking over diverse anti-oxidanten, zoals vitamine A, C en E, mangaan, zink, koper en methionine. Ook bevatten sommige stoffen uit planten, kruiden en fruit (bioflavonoiden) veel en vooral krachtige anti-oxidanten. 

Extra anti-oxidanten in het voer
In natuurlijke omstandigheden heeft het lichaam de beschikking over voldoende anti-oxidanten. Door de huidige leefomstandigheden en zaken zoals lucht- en bodemvervuiling, is de behoefte aan negatieve stoffen in het lichaam hoger dan bij een paard in de vrije natuur. Met extra anti-oxidanten in het voer kun je het lichaam helpen om negatieve afbraakprocessen te stoppen en zo chronische problemen aan gewrichten, pezen, spieren, luchtwegen, huid en het afweersysteem voorkomen.

Toediening
Je kunt anti-oxidanten gerust dagelijks geven; sportpaarden en paarden met een chronische aandoening reageren hier vaak heel goed op. Je kunt ook alleen tijdens periodes van stress, ziekte of een blessure extra anti-oxidanten toevoegen. In dat geval raden wij aan om een hoge dosering te geven. 

Meer weten? 
Heb je nog vragen of wil je een persoonlijk advies? Neem dan gerust even contact met ons op, we helpen je graag! 

Praat mee en reageer op Facebook (ga naar Facebookpost)

Delen: