Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Sputolysin 420 g

Gebruik:
60 gram per dag
| Gebruiksberekening
Aantal dagen:
7
Prijs:
€ 59,95
Levertijd:
Direct leverbaar
Boehringer Ingelheim

Artikelomschrijving

Lichte hoest en slijmvorming kunnen het begin vormen van chronische bronchitis en astma (dampigheid) waarbij onherstelbare schade aan de longen wordt toegebracht. Sputolysin helpt om het slijm in de luchtwegen op te lossen, waardoor het gemakkelijk opgehoest en afgevoerd kan worden en het paard weer opgelucht kan ademhalen. Het paard zal dus niet meteen stoppen met hoesten, omdat dit middel de hoest niet onderdrukt. Sputolysin zorgt er tevens voor dat de kleinste longblaasjes niet dichtklappen, zodat de elasticiteit van de longen niet achteruitgaat. Dik, vastzittend slijm komt voor bij bacteriële infecties. Bacteriële infecties moeten ook altijd behandeld worden met aan antibioticum voorgeschreven door uw dierenarts. Roep bij twijfel dan ook altijd de hulp van uw dierenarts in, zodat de juiste diagnose gesteld wordt en u direct de juiste aanpak van behandeling kiest. Alleen dan kunt u blijvende schade aan de luchtwegen voorkomen. Voor zover bekend kan Sputolysin ook gebruikt worden bij veulens en drachtige merries.

Gebruik

Tweemaal daags 0,3 mg per 100 kg lichaamsgewicht gedurende maximaal 15 dagen.
Langdurig gebruik is mogelijk (langer dan 15 dagen), maar tussen 2 kuren Sputolysin moet dan minimaal een stopperiode van 10 dagen zitten.

Één maatschepje bevat ca. 5 gram.

Voorbeeld dosering:
Paard van 500 kg: 2x per dag 6 schepjes

Let op!
Niet gebruiken tijdens wedstrijden, dembrexine staat op de dopinglijst. De uitscheiding van deze stof via de urine verloopt snel en is bij het paard na 4 dagen nagenoeg volledig (>95%).

Gebruik tijdens dracht en lactatie: De veiligheid van het diergeneesmiddel is niet bewezen tijdens de dracht en lactatie.

Wil je het in combinatie met andere geneesmiddelen geven dan dient dit in overleg te gaan met de dierenarts.

Bewaaradvies

Bij kamertemperatuur (15-25 ºC) is dit product 3 jaar houdbaar.

Samenstelling

Bevat per gram 5 mg dembrexine hydrochloride.

Overzicht

Sputolysin helpt om slijm in de luchtwegen op te lossen, waardoor het gemakkelijker opgehoest en afgevoerd kan worden en uw paard weer opgelucht kan ademhalen. Kuur van maximaal 15 dagen.

Eigenschappen

Eigenschappen
SKU 27786
Vorm Poeder
Merk Boehringer Ingelheim
Meer info Luchtwegen
Gebruik Inwendig

Gebruiksberekening prijs per dag

Verpakking Prijs Aantal dagen Prijs per dag
Sputolysin 420 g € 59,95 7 € 8,56

Meer informatie

  • Luchtwegen
Anderen kochten ook