Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Puur Gastri 100 ml

Gebruik:
1-3 ml per dag
| Gebruiksberekening
Aantal dagen:
100
Prijs:
€ 27,95
Levertijd:
Direct leverbaar
Puur

Artikelomschrijving

Puur Gastri kan worden ingezet bij dieren met een verminderde eetlust of met een verstoorde darmfunctie.

Gebruik

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft 1-2 x daags:
Paard: 20-30 druppels

1 ml = 20 druppels

Wanneer het dier zich niet lekker voelt kan Puur Gastri in de aangegeven dosering 1x per uur worden gegeven. Maximaal 6x herhalen.

Het product kan rechtstreeks of met wat water met een plastic lepel of spuitje in de mond gegeven worden. Eventueel kan het op iets lekkers gedruppeld gegeven worden. Geef Puur Gastri tenminste een half uur voor of na het eten, zodat het door het schone mondslijmvlies kan worden opgenomen.

Let op!
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Als er tijdens de behandeling geen verbetering optreedt of de klachten zich blijven herhalen, doet u er goed aan uw dierenarts te raadplegen

Combinatie met andere producten
Puur Gastri kan zonder bezwaar in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. In een enkel geval kan na het innemen van de druppels een onschuldige en kortdurende beginverergering van de klachten voorkomen. Dit geeft aan dat het dier intensief op het middel reageert. Als deze beginverergering hinderlijk is dient u de geadviseerde dosis te halveren of een dosis over te slaan. Mocht u een bijwerking constateren, meldt u deze dan bij uw dierenarts of therapeut.

Puur Gastri kan goed worden gecombineerd met Puur Detoxi. Voor een goede darmflora kan Puur Probiotica gegeven worden. Puur Maag zorgt voor een normale maagfunctie en beschermd de maagwand.

Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Bewaaradvies

Dit product blijft lang houdbaar als het bewaard wordt op kamertemperatuur, droog en buiten de invloed van direct zonlicht. De uiterste gebruiksdatum staat vermeld op het etiket en op het doosje. Buiten bereik van kinderen houden.

Samenstelling

Verdunde extracten van: absintalsem, kalmoes, rozemarijn en vleeskleurige passiebloem. Alcohol 35% v/v.
Overzicht

Bij overmatige gasvorming, een verminderde eetlust of wanneer de darmfunctie uit evenwicht is. Voor een goede maagfunctie en ter stimulering van de darmwerking.

Eigenschappen

Eigenschappen
SKU 27639
Vorm Vloeibaar
Merk Puur
Kruiden & Ingrediënten Alcoholgehalte, Alsemkruid, Kalmoes, Passiebloem, Rozemarijn
Gebruik Inwendig

Gebruiksberekening prijs per dag

Verpakking Prijs Aantal dagen Prijs per dag
Puur Gastri 100 ml € 27,95 100 € 0,28

Kruiden en Ingrediënten

  • Rozemarijn
  • Passiebloem
  • Alcoholgehalte
    Voor de bereiding van dit product zijn de ingredienten opgelost in alcohol.
  • Bioflavonoïden
  • Kalmoes
  • Alsemkruid
    Alsemkruid (Artemisia absinthium) wordt gebruikt bij een tijdelijk verminderde eetlust en bij milde spijsverteringsstoornissen. Ondersteunt de darmfunctie als deze uit evenwicht is en draagt bij aan een normale darmpassage.
Anderen kochten ook