Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

PrimeVal Gelatinaat Puppy 350 g

Gebruik:
3,75 gr tot 22,5 gr
| Gebruiksberekening
Aantal dagen:
Prijs:
€ 24,95
Levertijd:
Direct leverbaar
PrimeVal Hond

Artikelomschrijving

PrimeVal Gelatinaat is nu nog werkzamer! Nieuwe onderzoeken hebben geleid tot een product met een betere opneembaarheid van de peptideketens. Deze bio-actieve vorm 'Fortigel' wordt vanaf heden in alle Gelatinaat producten verwerkt.

Bij veel puppy’s, met name de grote, snelgroeiende rassen, bestaat een kans op het ontstaan van skeletafwijkingen (heup- en elleboogdysplasie) en stoornissen in de omzetting van kraakbeen naar bot (osteochondrose). De gevolgen voor de pup en de daaruit voortvloeiende blijvende klachten tijdens zijn volwassenheid kunnen leiden tot veel problemen bij het dier. Oorzaken hiervoor zijn o.a. (erfelijke) ontwikkelingsstoornissen van het skelet (Developmental Joint Disease (DJD), een niet evenwichtig samengestelde of te energierijke voeding tijdens de verschillende groeifasen, of een tekort aan bepaalde essentiële aminozuren. Deze aminozuren zijn noodzakelijk voor de opbouw van het kraakbeen, stevige botten, gewrichtskapsels en gewrichtsbanden. In een later stadium, wanneer de hond volwassen is, kan er als gevolg van een onevenredige belasting van de gewrichtsvlakken een verhoogde kans op vervroegde slijtage (artrose) van het kraakbeen in de gewrichten ontstaan.

PrimeVal Puppy Gelatinaat is afgeleid van het succesvolle product PrimeVal Gelatinaat voor volwassen honden. Het heeft een speciale samenstelling waaraan geen calcium is toegevoegd. Een te hoge inname van calcium is een belangrijke risicofactor voor het ontstaan van osteochondrose, heupdysplasie en elleboogdysplasie. Jonge honden in de groei zijn nog niet in staat om de calciumopname in de darm voldoende goed te reguleren waardoor er een ongewenst teveel in het lichaam kan worden opgenomen.

PrimeVal Puppy Gelatinaat bevat 100% zuiver collageenhydrolysaat, dat een bijzonder aminozurenspectrum bevat. Aminozuren verbinden zich met elkaar in ketens waarvan duizenden combinaties mogelijk zijn. De bijzondere aminozurenketen van PrimeVal Puppy Gelatinaat correspondeert met die van het kraakbeen in de gewrichten van de pup en is hoofdbestanddeel van gewrichtskapsels, banden, de huid en de vacht van de pup. De specifieke samenstelling van PrimeVal Puppy Gelatinaat vermindert de kans op het ontstaan van skelet- en gewrichtsafwijkingen aanzienlijk. 

Werking
Eenvoudig gesteld zorgt primeVal Puppy Gelatinaat ervoor dat er tijdens de groei voldoende essentiële bouwstoffen aanwezig zijn voor een goede bot- en kraakbeen ontwikkeling, maar ook voor de opbouw van stevige gewrichtskapsels, banden en pezen. Tevens draagt PrimeVal Puppy Gelatinaat bij aan de aanmaak van voldoende en voedingrijk gewrichtssmeer (synovia), zodat een goede smering van de gewrichten behouden blijft. 

Gebruik

Puppy van 5-15 kg:  0,5 maatschep
Puppy van 15-30 kg: 1 maatschep
Puppy van 30-40 kg: 2 maatscheppen
Puppy van > 40 kg: 3 maatscheppen

Één maatschepje = 7,5 gram.

Poeder door het voer mengen. Te gebruiken vanaf een leeftijd van 8 weken.
Aanbevolen wordt om Primeval Gelatinaat Puppy tot het eerste levensjaar toe te dienen. Bij een leeftijd vanaf 1 jaar kunt u overstappen naar Primeval Gelatinaat.
 

Toepassingen

  • Als bouwstof voor het skelet, gewrichtskraakbeen, gewrichtsbanden, pezen, spieren, gewrichten, huid en vacht
  • Ter vermindering van de kans op het ontstaan van heup- en elleboogdysplasie
  • Ter voorkoming van osteochondrose (OC)
  • Voor een goede ontwikkeling van het bewegingsapparaat van de opgroeiende pup
  • Voor de ontwikkeling van een glanzende en soepele vacht

Heupdysplasie en elleboogdysplasie

Een pup wordt niet met heup- of elleboogdysplasie geboren, maar deze aandoeningen ontwikkelen zich tijdens de groei en kunnen zich voortzetten naarmate de hond ouder wordt. Beide afwijkingen zijn ten dele erfelijke ontwikkelingsstoornissen die leiden tot pijnlijkheid, kreupelheid en vervroegde slijtage (artrose) van het kraakbeen in de gewrichten. Met een röntgenfoto zijn deze aandoeningen goed in beeld te brengen. Door de pijn is de hond minder actief en daardoor blijft de ontwikkeling van de spiermassa rondom de gewrichten achter. Niet alleen de erfelijkheidsfactoren spelen een rol bij het ontstaan van heup- en elleboogdysplasie, maar ook een onvolwaardige voeding speelt hierbij een essentiële rol. Bepaalde rassen lopen meer risico op het verkrijgen van één of beide afwijkingen.

Osteochondrose

Stoornissen in de skeletontwikkeling zoals osteochondrose, kortweg OC genoemd, doen zich bij tal van hondenrassen voor en dienen zich al op jonge leeftijd aan. Bij alle jonge dieren vormt tijdens de ontwikkeling het gewrichtskraakbeen zich om naar het uiteindelijke bot, waarbij er tegen het einde van dit proces een dun kraakbeenlaagje overblijft. Normaal gesproken is dit proces na het eerste levensjaar voltooid. Voor de grotere rassen duurt deze periode vaak langer.

Verschillende factoren spelen een rol bij het ontstaan van osteochondrose. Naast erfelijkheid, intensief fokken, blessures en onvoldoende of verkeerde beweging (glad parket) is dat vooral ook de voeding. Een goede voeding begint al tijdens de dracht van de teef. Vooral gedurende de laatste 3 weken van de dracht is de kans op het ontstaan van osteochondrose het grootst. Het is daarom van belang gedurende de gehele dracht, de voeding van de teef aan te vullen met PrimeVal Gelatinaat.

Samenstelling 

Collageenhydrolysaat, mineralen, aroma, collageen type II.

Overzicht

Voor een goede ontwikkeling van het bewegingsapparaat van uw opgroeiende hond. Geschikt voor pups vanaf 8 weken.

Eigenschappen

Eigenschappen
SKU 26629
Vorm Poeder
Merk PrimeVal Hond
Kruiden & Ingrediënten Collageen type II, Collageenhydrolysaat, Fortigel Gelatinaat, Mineralen
Gebruik Inwendig

Kruiden en Ingrediënten

  • Collageen type II
  • Collageenhydrolysaat
  • Fortigel Gelatinaat
  • Mineralen
Anderen kochten ook