Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

De Paardendrogist

Waarom heeft een paard vaak extra magnesium nodig?

magnesium-voor-je-paard

Dat magnesium veel gebruikt wordt bij gespannen en gestreste paarden zal je misschien wel bekend zijn. Ook wordt magnesium gebruikt bij sommige blessures, want bij veel blessures kan het zomaar voorkomen dat je paard een magnesium tekort heeft. Maar waar is magnesium nog meer goed voor? En wat is het precies? Wij vertellen je het in ons blog.

Lees meer

Eczeemdeken Bucas Sweet-Itch Zebra

Met de stijgende temperaturen van afgelopen weken zijn er weer veel muggen, knutten en andere prikkende beestjes actief. Deze beestjes kunnen je paard behoorlijk veel last bezorgen. In deze blog lees je alles over de Bucas Sweet-Itch Zebra.

Lees meer

Wat te doen tegen een dazenbeet?

Wat te doen tegen een dazenbeet

Na een lange periode van regen is het eindelijk zonnig en warm weer. Helaas betekent dat vaak ook dat er ineens veel insecten zijn. Dazen/blinde vliegen (niet te verwarren met horzels) zijn bloedzuigende insecten. Er zijn wereldwijd wel 8000 soorten, maar in Nederland hebben we er ongeveer 38. Daarvan is de regendaas de bekendste. 

Lees meer

Hoe gevaarlijk is fructaan?

Fructaan gevaarlijk voor paarden

Fructaan lijkt één van de belangrijkste veroorzakers van hoefbevangenheid. Fructaan is een soort suiker dat door de grasplant wordt gemaakt onder invloed van zonlicht. In dit blog vertellen we je wat fructaan is en wat het effect er van is. 

Lees meer

Gevoelige hoeven

Gevoelige hoeven bij paarden

Gevoelig lopen (zoals veel paardeneigenaren zeggen "op eieren lopen") kan worden veroorzaakt door een steentje of ander voorwerp in de hoefzool, maar is veel vaker het gevolg van het niet goed kunnen afvoeren van (lichamelijke) afvalstoffen.

Lees meer

Pollen

Heeft jouw paard last van een loopneus, dikke ogen of hoor je hem wel eens kuchen? Ook al is het pas maart, toch kunnen mens en dier al behoorlijk last hebben van pollen. In dit blog lees je alles over pollen en tips om te helpen de klachten bij je paard te verminderen of voorkomen.

Lees meer

Zeewier

Zeewier

Zeewier is één van de rijkste natuurproducten als het gaat om het brede scala aan mineralen, sporenelementen, vitaminen en aminozuren. Zeewier bevat vele sporenelementen die belangrijk zijn voor een goede stofwisseling, zoals kobalt, koper, chroom, mangaan, selenium en zink. Verder bevat zeewier alle noodzakelijke mineralen, zoals onder andere jodium, kalk, fosfor, magnesium en zwavel en het  bevat maar liefst 20 verschillende aminozuren. Ook zitten er veel vitaminen in, waaronder vitamine C en B-vitaminen.

Gebruik inwendig
Zeewier (Fucus vesiculosus, Blaaswier, Kelp) ondersteunt de stofwisseling en zorgt voor een glanzende vacht en bevordert de rui. Zeewier biedt stoffen die belangrijk zijn voor een goede haarstructuur en lijkt een gunstig effect te hebben op de pigmentatie van de vacht. Vooral bij dieren met een donkere vacht kan zeewier bijdragen aan een diepere kleur en stralende glans. Daarnaast helpt zeewier bij de afvoer van gifstoffen en ondersteunt hiermee het lichamelijke immuunsysteem. Zeewier draagt bij aan een uitstekende basisconditie en heeft een direct effect op de vitaliteit, uitstraling en prestaties. In de oudheid gebruikten de Romeinen Zeewier voor de gewrichten en bescherming van de maagwand tegen zuren.

De meest voorkomende en zichtbare signalen van een mogelijk te kort aan mineralen zijn onder andere beginnen met zandeten of het likken aan voorwerpen. Onze ervaring is dat dieren met dit gedrag erg gebaat kunnen zijn bij de toevoeging van zeewier aan het voer.

Jodiumgehalte in Zeewier
Ons IJslands Zeewier bevat 862 ppm (parts per million) jodium per kilo Zeewier. Dat wil zeggen; 0.009% jodium per kilo (dus 9 mg).
30 gram IJslands Zeewier bevat ongeveer 0,27 mg jodium. 

Grofheid en pluisjes
Zeewier is een natuurproduct en de grofheid kan per oogst iets verschillen. Ook zitten er soms gele pluisjes in ons IJslands Zeewier, dat zijn de vezels van de zeewierplant. Normaal gesproken worden deze vezels eruit gezeefd maar een enkele keer komt het voor dat deze nog wel in het eindproduct zitten. De pluisjes lijken een beetje op glaswol, maar maakt u zich geen zorgen: ze zijn volkomen veilig en zitten aan elke zeewierplant.