Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Puur Echina Extra Hond 50 ml

Gebruik:
2-3x daags 5-15 druppels
| Gebruiksberekening
Aantal dagen:
Prijs:
€ 18,95 € 18,00
Levertijd:
Direct leverbaar
Puur
-5 %

Artikelomschrijving

Gebruik

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft 2-3 x daags:

Hond >25 kg: 15 druppels
Hond 10-25 kg: 10 druppels
Hond <10 kg: 5 druppels
Kat: 3 druppels

1 ml = 20 druppels

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat één keer per dag of één keer per twee dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.

Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.

Let op!

  • Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
  • Voor uitwendig gebruik: dep de aangedane plek met -een verdunning van Puur Echina extra in schoon (mineraal-)water (1:5), of gebruik Puur Echina extra. Ervaring uit de praktijk leert dat in sommige gevallen kan worden volstaan met een lagere dosering dan zoals aangegeven op de bijsluiter. Ook wanneer dieren (te) heftig reageren kan worden begonnen met de helft van de aanbevolen dosering.

Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is. 

Combinatie met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. Het toevoegen van Puur Probiotic zorgt voor bouwstoffen voor een goede weerstand. Puur L-Lysine Compleet voor een goede weerstand. Het toedienen van een product dat speciaal past bij het orgaansysteem (zoals Puur Sinus voor gezonde luchtwegen) ondersteunt de werking van Puur Echina extra. Door het gebruik van Puur Detoxi zullen afvalstoffen worden afgevoerd waardoor het lichaam zich sneller kan herstellen. 

Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Bewaaradvies

Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20°C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Samenstelling

Extracten van Canadese geelwortel, Echte guldenroede, Kattenklauw en Rode zonnehoed. Alcohol 31%.

Overzicht

Voor een goede weerstand en voor de afvoer van afvalstoffen. Tevens ter stimulering van het immuunsysteem.

Eigenschappen

Eigenschappen
SKU 26607
Vorm Vloeibaar
Merk Puur
Kruiden & Ingrediënten Alcoholgehalte, Canadese geelwortel, Echinacea, Guldenroede, Kattenklauw

Kruiden en Ingrediënten

  • Guldenroede
  • Echinacea
  • Alcoholgehalte
    Voor de bereiding van dit product zijn de ingredienten opgelost in alcohol.
  • Bioflavonoïden
  • Canadese geelwortel
  • Kattenklauw