Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Puur cteno 50 ml

Gebruik:
2-3x daags 10-15 druppels
| Gebruiksberekening
Aantal dagen:
Prijs:
€ 20,90
Levertijd:
Direct leverbaar
Puur

Artikelomschrijving

Gebruik

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft 2-3 x daags:
Hond: 10-15 druppels
Kat: 5-10 druppels

1 ml = 20 druppels

De behandelingsduur is 3 - 6 weken.

De druppels kunnen rechtstreeks of met wat water met een plastic lepel of spuitje in de mond gegeven worden. Eventueel kan het op iets lekkers gedruppeld worden. Voor een optimaal resultaat dient dit natuurproduct te worden opgenomen door het schone mondslijmvlies. Geef het daarom minstens een half uur voor of na het voeren.

Let op!
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Als er tijdens de behandeling geen verbetering optreedt of de klachten zich blijven herhalen, doet u er goed aan uw dierenarts te raadplegen

Advies
1. Zorg voor een koele, frisse -stofvrije- ligplaats, ook in de winter. Meestal verergert warmte de kriebels.
2. Zorg voor een juiste, zo mogelijk natuurlijke, vlo- en mijtbestrijding.

Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering gedurende het warme seizoen. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. In een enkel geval kan in het begin van het innemen van de druppels een onschuldige en kortdurende verergering van de klachten voorkomen. Dit geeft aan dat het dier intensief op het middel reageert. Indien deze verergering hinderlijk is, dient u de geadviseerde dosis voor uw dier te halveren of een keer een dosis over te slaan. Mocht u een bijwerking menen te constateren, verzoeken wij u deze te melden bij uw dierenarts of –therapeut.

Voor een goed functionerend immuunsysteem is het raadzaam om te starten met een drainagekuur om ervoor te zorgen dat de afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd worden, gebruik hiervoor de Puur Drainage Hond

Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen. 

Bewaaradvies

Puur cteno blijft lang houdbaar als het bewaard wordt op kamertemperatuur, droog en buiten de invloed van direct zonlicht. De uiterste gebruiksdatum staat vermeld op het etiket en op het doosje. Buiten bereik van kinderen houden.

Samenstelling

Extracten van Aloë vera, driekleurig viooltje (Viola tricolor) en heermoes (Equisetum arvense). Verdund extract van moerasrozemarijn (Ledum palustre). Alcohol 22% v/v.

Overzicht

Voor de gevoelige cteno. Bij kriebels in warme perioden, vooral wanneer de vlooien actief zijn.

Eigenschappen

Eigenschappen
SKU 26613
Vorm Vloeibaar
Merk Puur
Kruiden & Ingrediënten Alcoholgehalte, Aloe Vera, Driekleurig viooltje, Heermoes, Moerasrozemarijn
Gebruik Inwendig

Kruiden en Ingrediënten

  • Driekleurig viooltje
  • Heermoes
  • Aloe Vera
    Aloë Vera (Aloe barbadensis) is rijk aan Vitamine E, Vitamine B12, Mineralen, Enzymen, Aminozuren, Essentiële vetzuren,Polysaccharides en zwavel.
  • Alcoholgehalte
    Voor de bereiding van dit product zijn de ingredienten opgelost in alcohol.
  • Bioflavonoïden
  • Moerasrozemarijn