Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Pavo SOS kit

Gebruik:
Tijdens de 1e 48 uur toedienen
| Gebruiksberekening
Aantal dagen:
Prijs:
€ 149,95
Levertijd:
1 week
PAVO

Artikelomschrijving

De eerste melk van de merrie wordt ook wel biest of colostrum genoemd. Deze melk bevat een hoog gehalte aan afweerstoffen die het veulen gedurende de eerste maanden beschermt tegen infecties. Het kan gebeuren dat de merrie tijdens of direct na de bevalling overlijdt, probeer dan nog zoveel mogelijk biest uit de uier te melken en deze met behulp van een zuigfles aan het veulen te geven. Mocht dit echt niet lukken, dan is de Pavo S.O.S.-Kit een goed alternatief. Deze S.O.S.-Kit bevat alle noodzakelijke voeding voor de eerste 2 levensdagen van het veulen.

Inhoud
2 sachets Pavo Colostrum voor veulens (inhoud 150 gr per sachet)
1 sachet Pavo Veulenmelk (inhoud 1500 gr per sachet)
1 zuigfles met bijbehorende speen

Gebruik

Stap 1: bereiding van 1 liter veulenmelk
- Neem een pan met een inhoud van minimaal 1 liter.
- Doe hierin 300 ml koud water.
- Vul dit aan met 400 ml kokend water. U heeft nu 700 ml water met een temperatuur van ± 60°C.
- Voeg 1 maatschepje (= 100 gram) Pavo Veulenmelk poeder toe en roer tot alle veulenmelkpoeder is opgelost.
- Voeg al roerend 300 ml koud water toe. U heeft nu 1 liter handwarme veulenmelk (temperatuur van ± 40°C).

Stap 2: bereiding van biestmelk
Voeg al roerend de volledige inhoud van één Pavo Colostrum sachet (= 150 gram) toe aan 1 liter handwarme veulenmelk en roer tot alle biestpoeder is opgelost.

Stap 3: toedienen biestmelk
- Knip het bovenste puntje van de speen af met een schaar. Hierdoor ontstaat een kleine opening waardoor het veulen de melk kan opzuigen.
- Verstrek elk uur ca. 250 ml handwarme biestmelk (± 40ºC) met behulp van de bijgeleverde fles met speen.
- Herhaal stap 1 t/m 3 voor de bereiding van het 2e sachet met Pavo Colostrum.
- Na het verstrekken van het 2e sachet biest kan het veulen gevoerd worden met uitsluitend veulenmelk aan de hand van het bijgevoegde voedingsschema.

Bereidingstips
- U kunt het beste de biestmelk au bain-marie verwarmen of warm houden. Au bainmarieis het verwarmen in of boven een warmwaterbad. Neem een pan of een kom metminimale inhoud van 1 liter en plaats deze in of boven een grotere pan met heet water. Au bain-marie verwarmen voorkomt schiften of aanbranden.
- De biestmelk nooit in de magnetron opwarmen. De afweerstoffen in de biestmelk kunnen de beschermende werking door de hoge temperatuur verliezen. De veulenmelk mag wel met behulp van een magnetron worden opgewarmd.

Voedingstips
- Wanneer het veulen de biestmelk niet goed wil drinken kunt u de eetlust opwekken door een beetje suiker op de tong te strijken.
- Forceer de opname van voeding niet door het hoofd van het veulen achterover te buigen, het kan dan niet goed slikken en de kans bestaat dat er melk in de longen terecht komt.
- Verstrek niet meer dan 500 ml biestmelk per uur. Een te hoge opname kan leiden tot darmstoornissen.
- Zorg voor goede hygiëne. Bereid de melk met schone handen, en spoel speen, fles en drinkbakken grondig schoon na gebruik.

Let op!
- Wanneer er tijdens de geboorte iets mis gaat met merrie of veulen, waarschuw dan altijd de dierenarts, tijd is een belangrijke factor in het vergroten van de levenskansen.
- Meld iedere merrie die haar veulen verliest, of ieder veulen dat de moeder verliest aan bij de Moederloze Veulencentrale (tel.: 070-3110367).

Overzicht

Als de eerste uren tellen, is het handig om een PAVO S.O.S.-Kit in huis te hebben. In de S.O.S.-kit zitten alle voedingen voor de eerste 48 levensuren.

Eigenschappen

Eigenschappen
SKU 27580
Vorm Poeder
Merk PAVO
Gebruik Uitwendig
Anderen kochten ook