Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Paardendrogist Sand Off

Gebruik:
50-100 g per dag
| Gebruiksberekening
Aantal dagen:
Prijs:
Vanaf € 17,04
Levertijd:
Selecteer een optie
Paardendrogist
-20 %

Artikelomschrijving

Speciaal voor paarden die zand eten. Sand Off bevat 100% natuurlijke psylliumvezels (dit is hetzelfde als vlozaad) voor een effectieve afvoer van opgehoopt zand bij paarden. De natuurlijke vlozaad vezels nemen water op en veranderen in een gelei-achtige brij, die plakkerig is en zand aan zich bindt. Psyllium vezels worden in de humane zelfzorg al tientallen jaren gebruikt voor de verbetering van de darmwerking.

Paarden die veel zand eten geeft je eenmaal per maand een kuur. Zand'snabbelaars' kan je bijvoorbeeld halverwege en na afloop van de periode dat zij zand eten een kuur geven. Je kunt Sand Off heel goed inzetten ter voorkoming van problemen als gevolg van zandophoping bij paarden.

Zand test
Vaak weet je niet of het paard bij het zand eten daadwerkelijk zand binnenkrijgt. Een eenvoudige test: los 5-6 mestballen op in een afwasteiltje. Als er na een uur meer dan een theelepel zand op de bodem ligt, is de kans reëel dat de hoeveelheid zand in de darmen van je paard tot verstopping zou kunnen leiden en is het raadzaam om maatregelen te nemen die bij de afvoer van dit zand kunnen helpen. Eén van de maatregelen is het bijvoeren van een product op basis van psyllium. Raadpleeg bij twijfel altijd de dierenarts.

Gebruik

Bij voorkeur vermengen met 30-50 ml olie en zo aan het voer toevoegen. Bij toevoeging aan slobber: op het laatste moment vermengen en direct geven.Voer Sand Off gedurende 7 dagen achter elkaar. Dit kunt je 1 tot 12 keer per jaar herhalen.

Bij paarden die zand eten
Volwassen paarden (ca. 500-600 kg): 100 gram per dag
Pony's, veulens en jaarlingen: 50 gram per dag

Voor de darmwerking van paarden
Volwassen paarden (ca. 500-600 kg): 50 gram per dag
Pony's, veulens en jaarlingen: 25 gram per dag

Één bijgeleverd maatschepje (60 ml) bevat circa 20 gram. Een zak van 700 gram is voldoende voor 1 kuur voor een volwassen paard bij zand eten, en een zak van 350 gram is voldoende voor een kuur voor een pony.

Tip!
Zorg altijd voor voldoende ruwvoer van goede kwaliteit. Geef bij het risico op het binnenkrijgen van zand 1 x per maand een kuur. Voer Paardendrogist Sand Off gedurende 7 dagen achter elkaar. Dit kan je 1 tot 12 keer per jaar herhalen.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat psyllium in combinatie met omega oliën 25% meer zand verwijdert uit de darm van paarden dan psyllium alleen (Bron: Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, February 2008). Zandeten paard, zandeten paarden

Samenstelling

100% gemalen gedroogde zaden van de Plantago Ovata (blonde Psyllium).

Smaak- en zoetstoffen

Bevat geen geraffineerde suikers
Bevat geen aroma

 

Overzicht

Eigenschappen

Eigenschappen
Art.nr. PAARD-102307
Merk Paardendrogist
Kruiden & Ingrediënten Psyllium (Vlozaad)
Gebruik Inwendig

Gebruiksberekening prijs per dag

Verpakking Prijs Aantal dagen Prijs per dag
Paardendrogist Sand Off 350 g € 21,30 3 € 7,10
Paardendrogist Sand Off 700 g € 39,95 7 € 5,71
Paardendrogist Sand Off 2,1 kg € 99,95 21 € 4,76

Kruiden en Ingrediënten

  • Psyllium (Vlozaad)
Anderen kochten ook