Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

DursyDog MSM Zwavel 300 g

Gebruik:
| Gebruiksberekening
Aantal dagen:
Prijs:
€ 25,00 € 20,00
Levertijd:
Direct leverbaar
DursyDog
-20 %

Artikelomschrijving

MSM (Methyl Sulfonyl Methaan ) is een 100% natuurlijk product met een hoog gehalte goed opneembaar en zuiver zwavel dat gebruikt wordt als voedingssupplement voor mens en dier. Zwavel is een belangrijk bestanddeel van alle levende cellen. Het gebruik van MSM is wetenschappelijk onderbouwd en wordt door veel (dieren)artsen ondersteund.

Zwavel is essentieel voor de gezondheid en elasticiteit van bindweefsel en vormt samen met vitaminen, mineralen en aminozuren de grondstof voor de aanmaak van nieuwe cellen. Bindweefsel is het 'cement' van het lichaam en komt onder andere voor in de longen, de huid, de haren, de hoeven, de gewrichtsbanden en de pezen. De sterkte en soepelheid van zowel bindweefsel als kraakbeen hangt nauw samen met de kwaliteit van de "zwavelbruggen". Als er niet voldoende zwavel aanwezig is, is het lichaam niet goed in staat om beschadigde cellen te herstellen of te vervangen. Slechte of beschadigde cellen kunnen leiden tot pijn, ziekte en/of allergische reacties.

MSM wordt ingezet voor het gezond houden van voornamelijk de nagels, de huid, spieren (spierstofwisseling), pezen en banden (aanhechting) en het optimaal functioneren van lichamelijk herstel.

De hoeveelheid organisch zwavel in het dagelijkse voer van honden is gering, aanvulling kan dan ook zeer goede resultaten geven bij honden die veel lichamelijke inspanning verrichten, die ziek zijn geweest of een blessure hebben gehad en ouder wordende honden. Op het moment dat het lichaam over voldoende zwavel beschikt zal dit worden gebruikt voor de aanmaak van sterk en soepel weefsel.

Gebruik

Voer dagelijks 800 mg per 10 kg lichaamsgewicht.
Één maatschepje van 1 ml bevat ongeveer 800 mg.

Het poeder kan door het voer gegeven worden. Bevochtig het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld DursyDog Omega Olie Gold.

Bewaaradvies 

Afgesloten bewaren op een droge plek bij kamertemperatuur.

Samenstelling 

Methyl Sulfonyl Methaan (MSM).

Bevat per 1 gram 337 mg Zwavel. 

 

 

Overzicht

MSM is een vorm van zwavel die goed door het lichaam opgenomen en gebruikt wordt. Zwavel is een belangrijke verbindingsstof in kraakbeen en bindweefsel en draagt bij aan het behoud van gezonde spieren, pezen, banden en bindweefsel.

Eigenschappen

Eigenschappen
SKU 26521
Vorm Poeder
Merk DursyDog
Kruiden & Ingrediënten MSM zwavel
Gebruik Inwendig

Kruiden en Ingrediënten

  • MSM Zwavel