Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

MSM Zwavel

Organisch zwavel (ook wel MSM = Methyl Sulfonyl Methaan) is een 100% natuurlijk product met een hoog gehalte goed opneembaar en zuivel zwavel dat gebruikt wordt als voedingssupplement voor mens en dier. Zwavel is een belangrijk bestanddeel van alle levende cellen. Het gebruik van MSM is wetenschappelijk onderbouwd en wordt door veel artsen ondersteund. 

Zwavel is essentieel voor de gezondheid en elasticiteit van bindweefsel en vormt samen met vitaminen, mineralen en aminozuren de grondstof voor de aanmaak van nieuwe cellen. Bindweefsel is het 'cement' van het lichaam en komt onder andere voor in de longen, de huid, de haren, de hoeven, de gewrichtsbanden en de pezen. De sterkte en soepelheid van zowel bindweefsel als kraakbeen hangt nauw samen met de kwaliteit van de "zwavelbruggen". Als er niet voldoende zwavel aanwezig is, is het lichaam niet goed in staat om beschadigde cellen te herstellen of te vervangen. Slechte of beschadigde cellen kunnen leiden tot pijn, ziekte en/of allergische reacties.
 
MSM wordt ingezet voor het gezond houden van de spieren (spierstofwisseling), pezen en banden (aanhechting), de huid en haren en het optimaal functioneren van lichamelijk herstel. Op http://www.orthokennis.nl/ResearchItem.asp?IDResearch=32 kunt u meer lezen over het gebruik van MSM zwavel.
 
De hoeveelheid organisch zwavel in het dagelijkse ranstoen is gering, aanvulling kan dan ook zeer goede resultaten geven bij paarden die weinig weidegang krijgen, sportpaarden, dieren die ziek zijn geweest of een blessure hebben gehad en ouder wordende dieren. Op het moment dat het lichaam over voldoende zwavel beschikt zal dit worden gebruikt voor de aanmaak van sterk en soepel weefsel. Meer informatie over MSM zwavel.