Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Massage van de spieren

Om optimaal te kunnen presteren is het van belang dat je paard mentaal en fysiek fit is. Tijdens trainingen krijgen het lichaam en de geest van je paard veel te verduren. Voldoende rust en een goed herstel zijn belangrijk om je paard optimaal te laten blijven presteren.

Net als mensen kunnen ook pony’s/paarden last krijgen van spierpijn. Vaak wordt er pas een masseur bij gehaald als het paard (langdurig) klachten heeft. Maar ook zonder klachten is het voor je paard fijn om een massage te krijgen. Het werkt ontspannend en helpt bij klachten als stijve en stramme spieren.

Wist je dat je dit ook zelf kunt doen? Op deze manier leer je het lichaam van je paard goed kennen en je houdt het lichaam soepel. Bovendien leer je dan ook sneller herkennen wanneer je paard meer vastloopt en versterkt massage de band met je paard.

 

Belang van massage

Massage van de spieren is niet alleen heerlijk ontspannend voor je paard, maar heeft ook een belangrijke functies. Door de spieren zowel voor als na het werk te masseren kun je spierpijn en stijve spieren helpen voorkomen. Massage van de spieren stimuleert de doorbloeding. Een goede doorbloeding is de basis voor de afvoer van afvalstoffen en zorgt eveneens voor een goede aanvoer van voedingstoffen. Om het effect te vergroten, kun je tijdens de massage een massagemiddel gebruiken. De hele lichaamsmassage van het paard neemt ca. 30-45 minuten in beslag. Je begint met hele lichte druk en verhoogt deze zodra u merkt dat uw paard zich ontspant. Je werkt het lichaam langzaam per spiergroep af. Het stimuleert de circulatie van het lymfatenstelsel. Dit draagt bij aan het verwijderen van afvalstoffen zoals melkzuur dat spierpijn veroorzaakt. Daarnaast kan (sport)massage bijdragen aan de productie van synovia. Dit is een gewrichtsloeistof wat bijdraagt aan goede smering van de gewrichten.

Daarnaast vermindert massage stress, zorgt het voor ontspanning, ondersteunt het bij klachten of herstel van blessures en vergroot het de lenigheid en mobiliteit van je paard.
Massage van de spieren met een product dat de spieren verwarmt en bijdraagt aan een goede doorbloeding kan bij de warming-up en cooling-down zeker helpen. 

Twijfel je eraan of je paard hier voldoende baat bij heeft of over de klachten van je paard? Raadpleeg bij twijfel altijd een dierenarts en /of een goede sportmasseur.

header_massage_van_de_spieren_1

Belang van massage producten

Massageproducten vergroten het effect van de massage. Daarnaast zorgen ze voor een heerlijk verwarmend gevoel, wat ook goed van pas kan komen bij de warming up. Deze verzachtende producten verzorgen gevoelige, stijve, vermoeide en stramme spieren en pezen en dragen bij aan soepele bewegingsvrijheid. Daarnaast hebben we ook massageborstels in ons assortiment die je hierbij kunt gebruiken. 

Ondersteunende producten bij massage

header_massage_van_de_spieren_2