Kijk snel in onze Final Dekensale! Dekens van topmerken als Bucas en Horseware shop je nu met kortingen tot wel 50%!

Gewrichten

De gewrichten

De basis voor gezonde gewrichten ligt in voldoende beweging en een goed uitgebalanceerd rantsoen met voldoende vitaminen, mineralen en sporenelementen. Daarnaast is een goede bloedsomloop een belangrijke voorwaarde: alleen dan worden de afvalstoffen goed afgevoerd en kunnen voedingsstoffen goed worden aangevoerd. Voor een goede bloedsomloop is beweging een eerste vereiste. Helaas is dat niet altijd mogelijk, dan wel niet voldoende. Kruiden die de doorbloeding ondersteunen zijn dan een waardevolle aanvulling op het basisvoer. Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld Brandnetel, Paardenbloem, Kleefkruid en Goudsbloem.

Het gewricht

Een gewricht is het draaipunt van 2 (of meer) botten. De uiteinden van de botten zijn zo gevormd dat ze precies in elkaar passen (kop en kom). Om de botten soepel ten opzichte van elkaar te kunnen bewegen, zit er om de uiteinden van de botten een laagje kraakbeen en wordt in het gewricht een smeervloeistof aangemaakt (synovia). Kraakbeen is heel glad, zodat de gewrichten gemakkelijk kunnen buigen, draaien of strekken. Kraakbeen moet veel gewicht dragen en moet toch flexibel en elastisch zijn; het vangt de schokken op en lijdt het eerste en het meeste onder toegenomen druk. Bij artrose (slijtage) is het kraakbeen dunner geworden. De oppervlakte is niet meer zo glad, maar onregelmatig. Daardoor bewegen de gewrichten minder gemakkelijk.

Gezond gewricht

In een gezond gewricht is er een balans tussen de aanmaak van kraakbeen door de kraakbeencellen enerzijds en de afbraak van kraakbeen door belasting anderzijds. Als dit evenwicht is verstoord en er meer kraakbeen wordt afgebroken dan aangemaakt gaat de gezondheid van het gewicht langzaam maar zeker achteruit.

Voor nieuwe kraakbeencellen gebruikt het lichaam de bouwstoffen die in het lichaam aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld collageen, glucosamine, chondroitine en zwavelverbindingen. Voor de gewrichtsvloeistof geldt dat het in voldoende mate én in de juiste dikte (viscositeit) aanwezig moet zijn. Eén van de hoofdbestanddelen van de gewrichtsvloeistof is hyaluronzuur.Producten voor ondersteuning van de gewrichten
 1. Pharmox P&P & Hond Glucosamine Sulfaat 1 kg
  Pharmox P&P & Hond Glucosamine Sulfaat 1 kg
  € 39,75
 2. PrimeVal Gelatinaat Hond - 26627
  PrimeVal Gelatinaat Hond
  Vanaf € 29,50
  Selecteer een optie
 3. NAF Devil's Relief - 28839
  NAF Devil's Relief
  Vanaf € 33,50
  Selecteer een optie
 4. Groene Os Glucosamine Complex Paard - 27515
  Groene Os Glucosamine Complex Paard
  Vanaf € 61,45
  Selecteer een optie
 5. Glucosamine Complex Speciaal - 27517
  Glucosamine Complex Speciaal
  Vanaf € 79,50
  Selecteer een optie
 6. NAF Superflex 5 Star Vloeibaar - 28842
  NAF Superflex 5 Star Vloeibaar
  Vanaf € 50,99
  Selecteer een optie
 7. NAF Superflex 5 Star Poeder - 28845
  NAF Superflex 5 Star Poeder
  Vanaf € 59,50
  Selecteer een optie
 8. PrimeVal Gelatinaat Paard - 26839
  PrimeVal Gelatinaat Paard
  Vanaf € 92,95
  Selecteer een optie
 9. Puur Glucosamine Extra - 27622
  Puur Glucosamine Extra
  Vanaf € 69,95
  Selecteer een optie
 10. Cortaflex HA Regular Strength - 27793
  Equine America Cortaflex HA Regular Powder
  Vanaf € 36,13
  Selecteer een optie

Producten: 1 tot 10 van 35 in totaal

Pagina

Gerelateerde producten