Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Vitamine E

Vitamine E is een voedingsstof die het lichaam van uw paard helpt bij de afvoer van afvalstoffen, waaronder de spierafvalstoffen (zoals melkzuur). Daarnaast is vitamine E ook belangrijk voor de spierfunctie en de vruchtbaarheid.  Vitamine E beschermt de celmembraan tegen oxidatie en vrije radicalen. Het aantal beschadigde cellen door UV-straling (zonverbrande cellen) kan beduidend verminderd  worden. Verder zorgt vitamine E voor een verbetering van het huidoppervlaktereliëf, bevordering van het vochtgehalte van de hoornlaag, ondersteunt het de wondgenezing en zorgt het voor een verhoging van de enzymactiviteit in de huid.

Extra informatie over vitamine E m.b.t. paarden
In combinatie met Selenium speelt vitamine E een belangrijke rol bij de bescherming van spiervezels tegen beschadiging door afvalstoffen die ontstaan door grote inspanning (melkzuur). Ze helpen tevens bij het herstel van een dergelijke beschadiging ("stijfstaan" of maandagziekte). Vitamine E zorgt bovendien voor een betere zuurstofopname door de longen en heeft dus een positief effect op de prestaties. De behoefte aan vitamine E is het grootst bij sportpaarden, drachtige merries en opgroeiende paarden (ca. 2000-2500 mg vitamine E per dag). Een overdosering (meer dan 5000 mg per dag) kan schadelijke gevolgen hebben.

Vitamine E zit onder andere in gras, Zeewier, Olie, Foenegriek en natuurlijk als direct opneembare vitamine in diverse voedingssupplementen. Uiteraard wordt bij de samenstelling hiervan rekening gehouden met het feit dat Vitamine E ook voorkomt in het voer. Als u zich houdt aan de voorgeschreven dosering, geeft u niet snel te veel en kan de toevoeging van deze voedingsstof veel positieve effecten hebben.

Tip: tijdens de wintermaanden kan bij sport- en fokpaarden een tekort aan Vitamine E ontstaan omdat de opname via het gras dan beperkt of zelfs afwezig is. Dat geldt ook voor paarden die weinig of geen weidegang krijgen. Gebruik dan een supplement om het tekort aan Vitamine E aan te vullen.

Omrekenen: 1 I.E. = 0,67 mg vitamine E

Producten met Vitamine E
 1. NAF Optimum 5 Star Feed Balancer 9 kg
  NAF Optimum 5 Star Feed Balancer
  Vanaf € 57,45
  Selecteer een optie
 2. NAF M Fit 4 L
  NAF M Fit
  Vanaf € 39,70
  Selecteer een optie
 3. NAF GastriVet 5 Star Pellets 4 kg
  NAF GastriVet 5 Star Pellets
  Vanaf € 97,90
  Selecteer een optie
 4. NAF B.L.K. 500 g
  NAF B.L.K.
  Vanaf € 60,90
  Selecteer een optie

10 producten(en)