Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Selenium

Selenium is een heel belangrijk sporenelement. In combinatie met Vitamine E speelt selenium een belangrijke rol bij de bescherming van lichaamscellen tegen beschadiging door afvalstoffen die ontstaan door grote inspanning (melkzuur). Selenium ondersteunt de ontwikkeling van gezond sperma en draagt bij aan het behoud van een gezonde vacht, nagels en hoeven. Daarnaast draagt Selenium bij aan het goed functioneren van het lichamelijke immuunsysteem.

Extra informatie over selenium m.b.t. paarden:
Vitamine E en Selenium helpen samen bij het herstel van een dergelijke beschadiging van de spiervezels ('stijfstaan' of maandagziekte). Voor Selenium is de geadviseerde hoeveelheid 0,10 mg per kg voer. Hierbij gaat het om de totale hoeveelheid voer, dus inclusief gras, hooi en/of kuil. Ter illustratie: een paard dat per dag ca. 11,3 kg voer krijgt zou 1,13 mg Selenium moeten krijgen. Uiteraard wordt bij de samenstelling van voedingssupplementen rekening gehouden met het feit dat Selenium ook voorkomt in het voer, gras en hooi. Met een Vitamine E en Selenium supplement geeft u gemiddeld 0,45 mg per dag. Dit is dus minder dan de helft van de minimaal benodigde hoeveelheid selenium. Als u zich houdt aan de voorgeschreven dosering hoeft u er dus niet bang voor te zijn dat u te veel geeft en kan de toevoeging van Selenium in combinatie met Vitamine E veel positieve effecten hebben. Een overdosering (8 mg) Selenium kan giftig zijn.

Een tekort veroorzaakt zoogproblemen bij veulens en stijfheid,  een verminderde weerstand en groei bij volwassen dieren. Een overschot veroorzaakt evenwichtsproblemen, bloedarmoede, ademhalingsproblemen en uitval van de manen en staart.
 


Producten met Selenium
 1. NAF Optimum 5 Star Feed Balancer 9 kg
  NAF Optimum 5 Star Feed Balancer
  Vanaf € 57,45
  Selecteer een optie
 2. NAF M Fit 4 L
  NAF M Fit
  Vanaf € 39,70
  Selecteer een optie
 3. Phytonics Multivit Hond/Kat
  Phytonics Multivit Hond/Kat
  Vanaf € 17,95
  Selecteer een optie
 4. Equistro Ipago Foal
  Equistro Ipaligo Foal injectoren 14 g
  Vanaf € 39,95
  Selecteer een optie
 5. Equistro Excell E Liquid
  Equistro Excell E Liquid
  Vanaf € 24,99
  Selecteer een optie

Producten: 1 tot 10 van 54 in totaal