Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Equine America Apple Lytes Powder 2.5kg

Gebruik:
| Gebruiksberekening
Aantal dagen:
Prijs:
€ 29,86
Levertijd:
Direct leverbaar
Equine America

Artikelomschrijving

Waarom kiezen voor Apple Lytes Powder van Equine America?

Equine America Apple Lytes Powder is een aanvullend diervoeder voor paarden. Het biedt een zorgvuldig uitgebalanceerde verhouding van de belangrijkste elektrolyten voor een paard: natrium, kalium chloride, calcium en magnesium.

Kalium wordt meestal in overvloed geleverd in het dagelijkse rantsoen omdat het veel in grasland te vinden is. Natrium en Chloride worden in veel lagere gehaltes in ruwvoer aangetroffen. Hierdoor zal dit sneller extra moeten worden toegevoegd aan het rantsoen.

 

Paarden en pony's die last hebben van een verhoogde lichaamstemperatuur gaan zweten om de overtollige warmte kwijt te raken. Door middel van zweet verliezen ze lichaamszouten en vocht. Bij zware inspanning zullen paarden sneller zweten en dus meer lichaamszouten verliezen. Dat zorgt ervoor dat de prestaties van het paard naar beneden gaan. Omdat paardenzweet hogere concentraties natrium en chloride bevat dan zijn andere lichaamsvloeistoffen, is het belangrijk dat aanvullende elektrolyten in de juiste concentraties worden verstrekt. Dit zorgt voor meer drang om te drinken zodat de vochtbalans wordt hersteld en het verlies aan elektrolyten wordt weer aangevuld.

Een paard dat matige arbeid verricht, verliest in een uur tijd tot wel 5-7 liter vocht en 50-70 gram aan elektrolyten. Dit zal toenemen wanneer de intensiteit van de arbeid toeneemt of bij heet en vochtig weer. De meeste mengvoeders, zoals brok, bevatten wel een beetje natrium en chloride, maar omdat de inname vrij laag is levert dit niet voldoende op en is het raadzaam om elektrolyten bij te voeren. 

 

De Equine America Apple Lytes Powder helpt het paard deze tekorten weer aan te vullen zodat de prestaties van het paard optimaal blijven.

 

Wat zijn de kenmerken van Equine America Apple Lytes Powder?

De Equine America Apple Lytes Powder zorgt dat het paard de tekorten die ontstaan door zweten, weer worden aangevuld. Het is zorgvuldig samengesteld om de belangrijkste electrolyten te vervangen en het drinken aan te moedigen om uitdroging te voorkomen. Op die manier blijven de paarden in staat om topprestaties te leveren.

 

- Natrium, Kalium en Chloride: De niveaus van deze stoffen zijn zorgvuldig uitgebalanceerd om het drinken optimaal te bevorderen en het verlies van elektrolyten te herstellen

- Calcium en Magnesium: Worden geleverd uit biologisch beschikbare bronnen

- Laag in suiker: Hierdoor is het geschikt voor alle paarden en pony's

- Zeer smakelijk: Door de appel- en kersensmaak wordt het door paarden beter geaccepteerd, zelfs de lastige eters. 

 

Equine America is BETA NOPS en UFAS verzekerd. Dit houdt in dat een volledige producttraceerbaarheid aanwezig is. De producten zijn geschikt voor paarden die deelnemen aan (FEI)wedstrijden.

 

Hoe moet ik Equine America Apple Lytes Powder toedienen?

 

Dagelijkse inname: Een paard van 500 kg geef je 50 gram per dag. Je kunt het mengen met het krachtvoer of oplossen in het drinkwater.

 

2500 mg: 1 pot is voor een volwassen paard goed voor 50 dagen

 

Let op: Zorg ervoor dat het paard altijd voldoende vers drinkwater tot zijn beschikking heeft. Een paard mag niet uitgedroogd zijn tijdens het toedienen van Elektrolyten op basis van zout. 

 

Wat zit er in Equine America Apple Lytes Powder?

Samenstelling: Pottasium Chloride (E508) 546.300 mg/kg, Sodium Chloride, Calcium Lactate, Silicon Dioxide

 

Sporenelementen: Magnesium Sulfaat (E518) 5.000 mg/kg

 

Analytische bestanddelen: Ruw eiwit 0.2%, Ruwe oliën en vetten 0.20%, Calcium0.27%, Ruwe celstof 0.10%, Ruwe as 97.10%, Natrium 36.40%

 

Overzicht

Equine America Apple Lytes is een aanvullend diervoeder voor paarden om de vochtbalans van het paard te herstellen en tekorten aan elektrolyten weer aan te vullen. Vooral bij warm weer en zware inspanning, verliest een paard veel vocht en hiermee ook belangrijke elektrolyten.

Eigenschappen

Eigenschappen
SKU EA00003
Merk Equine America