Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

B-vitaminen

B-vitaminen spelen een belangrijke rol in de opbouw van het lichaam, bijvoorbeeld van het zenuwstelsel en de bloedcellen maar ook in de verbranding en omzetting van voedingsstoffen. B-vitaminen zijn goed voor een gezonde spijsvertering en een goede werking van het zenuwstelsel tijdens stressvolle situaties. In de groep B-vitaminen onderscheidt men: 

 • Thiamine (= vitamine B1); belangrijk voor de spijsvertering, spieren, hart en het zenuwstelsel. Vitamine B1 verhoogt de energietoevoer naar de spieren, waardoor deze meer kunnen groeien. Een hogere dosering vitamine B1 kan helpen bij het behoud van kalmte en vermindering van nerveus gedrag.
 • Riboflavine (= vitamine B2); in combinatie met B3 en B5 is vitamine B2 ( = Riboflavine) belangrijk voor de spijsvertering en de energiehuishouding. De aanmaak vindt plaats in de darmen. Tijdens stresssituaties vermindert de aanmaak. Een tekort uit zich o.a. in een verminderde en- en werklust, een langzamer herstel en vermoeidheid.
 • Nicotinamide (= vitamine B3); in combinatie met B2 en B5 belangrijk voor de spijsvertering en de energiehuishouding.
 • Pantotheenzuur (= vitamine B5); In combinatie met B2 en B3 belangrijk voor de spijsvertering en de energiehuishouding.
 • Pyridoxine (= vitamine B6); in combinatie met B12 is vitamine B6 belangrijk voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes. Een tekort uit zich o.a. in bloedarmoede
 • Biotine (= vitamine B8); is belangrijk voor de huid, de vacht en het hoorn.
 • Foliumzuur (= vitamine B11); belangrijk voor de energie-huishouding en de productie van rode bloedlichaampjes. Sportpaarden hebben een grotere behoefte aan foliumzuur.
 • Cyanocobalamine (= vitamine B12); In combinatie met B6 belangrijk voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes.
 • Inositol; dit is een natuurlijke stof die lijkt op suiker of koolhydraat en die over het algemeen tot de groep B-vitaminen wordt gerekend. Het is een vitamine-achtige stof die fungeert als co-enzym in diverse stofwisselingsprocessen. Samen met choline is inositol één van de aanmaakstoffen voor de hersenen en helpt om de weerstand tegen stress te verhogen. Inositol is ook belangrijk voor een gezonde haargroei en stimuleert de lever en de darmwerking.
 • Choline; ondersteunt de hersenfunctie, leverfunctie en het hart- en vaatsysteem en is vooral betrokken is bij de impulsoverdracht van zenuwcellen naar skeletspiercellen.

Producten met B-Vitaminen
 1. NAF Optimum 5 Star Feed Balancer 9 kg
  NAF Optimum 5 Star Feed Balancer
  Vanaf € 57,45
  Selecteer een optie
 2. NAF B.L.K. 500 g
  NAF B.L.K.
  Vanaf € 60,90
  Selecteer een optie
 3. Phytonics Multivit Hond/Kat
  Phytonics Multivit Hond/Kat
  Vanaf € 17,95
  Selecteer een optie

Producten: 1 tot 10 van 61 in totaal