Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Vliegendekens & Eczeemdekens voor paarden

19-21/21 artikelen

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. -10 %
    Bucas Freedom Fly Sheet Full Neck Silver
    Bucas Freedom Fly Sheet Full Neck Silver
    Vanaf € 76,50
    Selecteer een optie
  2. -10 %
    Bucas Freedom Fly Sheet Full Neck Pony 

Fuchsia
    Bucas Freedom Fly Sheet Full Neck Pony Fuchsia
    Vanaf € 64,80
    Selecteer een optie
  3. -10 %
    Bucas Freedom Fly Sheet Full Neck Fuchsia
    Bucas Freedom Fly Sheet Full Neck Fuchsia
    Vanaf € 76,50
    Selecteer een optie

19-21/21 artikelen

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Op zoek naar comfortabele en beschermende vliegendekens en eczeemdekens voor je paard? Bij De Paardendrogist hebben we een uitgebreid assortiment hoogwaardige dekens die uw paard essentiële bescherming bieden.

Onze vliegendekens, inclusief modellen met buikflap en hals, zorgen ervoor dat jouw paard ongestoord kan genieten van het buitenleven, zonder last te krijgen van vervelende beten en steken. Deze doordachte ontwerpen zijn niet alleen effectief tegen insecten, maar ook ontworpen om je paard koel te houden en irritatie te voorkomen tijdens zijn tijd in de weide.

In onze collectie vind je ook ademende, zachte en comfortabele eczeemdekens voor paarden met een gevoelige huid. Voor extra bescherming tijdens het rijden bieden wij ook uitrij vliegendekens aan, ideaal voor buitenritten. Daarnaast hebben we in ons assortiment ook vliegenmaskers, deze voorkomen dat vliegen en andere insecten bij het hoofd van je paard kunnen komen.

Bij De Paardendrogist begrijpen we dat de juiste maat en pasvorm essentieel zijn voor het goed functioneren van de dekens. Als je niet zeker weet welke deken je moet kopen, delen we in ons artikel alle tips voor het kiezen van de juiste dekenmaat. Ontdek het optimale comfort en de ultieme bescherming met onze hoogwaardige paardendekens.

Waarom heeft jouw paard een vliegendeken nodig?

Een vliegendeken is van vitaal belang om je paard te beschermen tegen vervelende vliegen, muggen en andere insecten. Deze insecten kunnen niet alleen je paard irriteren, maar ze kunnen ook ziektes verspreiden en oncomfortabele beten veroorzaken. Een vliegendeken biedt een barrière tussen je paard en deze insecten, waardoor je paard comfortabel kan blijven en zich kan concentreren op de activiteiten waar hij van houdt.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een vliegendeken?

Bij het kopen van een vliegendeken is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Naast de juiste maat, moet je ook letten op de duurzaamheid van het materiaal, het ademend vermogen en de UV-bescherming. Verder kunnen extra kenmerken zoals een buikflap, staartflap of afneembare hals bijdragen aan de functionaliteit van de deken.. Bij De Paardendrogist hebben we een uitgebreide selectie aan vliegendekens, zodat je de perfecte deken kunt vinden die aan al jouw eisen voldoet.

Wat is een Eczeemdeken?

Een eczeemdeken is een speciaal ontworpen paardendeken die bescherming biedt tegen irriterende insecten, met name culicoïdesmuggen, voor paarden met zomereczeem. Deze deken fungeert als een fysieke barrière en voorkomt direct contact tussen het paard en de bijtende insecten, wat de symptomen van jeuk, haarverlies en huidirritaties vermindert. Doorgaans gemaakt van ademende materialen met een fijne maasstructuur, biedt de eczeemdeken comfort en bewegingsvrijheid voor het paard.