Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Garantie

Alle paardendekens, halsstukken, maskers en beenbeschermers zijn gewaarborgd tegen fabricage- en/of materiaalfouten. Deze garantie geldt voor een periode van één jaar op voorwaarde dat het aankoopbewijs kan worden voorgelegd. Tevens dienen de reiniging- en onderhoudsinstructies te zijn opgevolgd, zie hiervoor ook 'wassen en onderhoud'.

Dekens die te vaak en te warm gewassen worden verliezen hun waterafstotende en ademende eigenschappen, bovendien krimpen ze en kunnen de naden makkelijker loslaten.


Laat de labels in de deken zitten om gebruik te kunnen maken van de garantie.

Schade als gevolg van geweld van buitenaf (zoals spijkers, schroeven, paardentanden, schuren of trekken) valt niet onder de garantie.

Waterdichtheid
Voor elke outdoordeken geldt dat je er rekening mee moet houden dat er water in de deken kan binnendringen langs de randen en de stiksels. Ook is het mogelijk dat er bij hevige regenval een aanzienlijke hoeveelheid water langs de nek van het paard de deken binnendringt.

Dekens met een matig ademend vermogen kunnen op dagen met een hoge luchtvochtigheid aan de binnenzijde klam worden, waardoor het lijkt dat de deken niet waterdicht is. Maar de deken kan dan de overtollige warmte niet snel genoeg afvoeren, waardoor er condensvorming aan de binnenzijde van de deken ontstaat.

Witte vlekken op de binnenvoering zijn een overduidelijk signaal dat de deken te warm is. Je paard heeft dan gezweet onder zijn deken.

In bepaalde omstandigheden kan de binnenvoering van een deken, nadat deze van het paard verwijderd is, klam of zelfs nat worden. De deken heeft dan overtollig vocht opgenomen, wat normaal gesproken verdampt door de warmte van het paard. Omdat de deken op dat moment van het paard verwijderd wordt, wordt het verdampingsproces gestopt. De damp wordt dan weer vocht, waardoor de binnenvoering klam of nat wordt.

Garantie verlengen
Bucas en Horseware bieden bij hun topkwaliteit dekens de mogelijkheid om de garantie op waterdichtheid en ademend vermogen te verlengen. Bij aanschaf van deze dekens wordt hiervoor een kaartje meegeleverd. Om de garantie te verlengen dien je de instructies op dit kaartje op te volgen.

De garantie op waterdichtheid en ademend vermogen van de Bucas Smartex Turnout, Atlantic en Therapy Turnout dekens kunnen met één jaar verlengd worden. Hiervoor dien je de deken binnen 30 dagen na aanschaf te registreren op de site van Bucas.

De garantie op waterdichtheid en ademend vermogen van de Horseware Rambo dekens kan van één jaar naar drie jaar verlengd worden. Dit kan door je Rambo deken te registreren via de site van Horseware. Deze registratie dient binnen 90 dagen vanaf de aankoopdatum gedaan te worden.