Vaseline

Kiyoh 8.7

Vaseline heeft de eigenschap om niet in de huid te trekken, maar op de huid te blijven liggen en deze goed af te dekken.Vaseline wordt in de geneeskunde onder meer gebruikt om de huid af te dekken bij eczeem, brandwonden, een extreem droge huid of in andere gevallen waarbij de huid haar barrièrefunctie niet meer voldoende kan uitoefenen. In de cosmetica wordt het gebruikt in producten die bescherming bieden tegen kou, vocht en tegen een droge huid.

De INCI- naam van Vaseline is Petrolatum.
INCI staat voor: Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten.