Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Luzerne

Alfalfa (Medicago Sativa), ook wel Luzerneklaver genoemd, is rijk aan essentiële Aminozuren, Calcium, Fosfor, Kalium, Magnesium, IJzer en aan Vitamine A, B1, B6, C, E en K. Tevens levert Alfalfa ook chlorophyl, een natuurlijke lichaamsreiniger.

Traditioneel gebruik
In de oosterse geneeskunde wordt Alfalfa beschouwd als reinigend en bloedzuiverend. Alfalfa werd ooit door de Indianen gebruikt om een abortus op te wekken; voer het dus met mate aan drachtige dieren.

Gebruik inwendig
Het ondersteunt het afweersysteem, de weerstand en de vruchtbaarheid, versterkt het hoorn, is goed voor de conditie van de vacht en bevordert de eetlust. Het kan ook behulpzaam zijn voor een goede vochthuishouding en  ter ondersteuning van de urinewegen. Door het ijzergehalte is alfalfa tevens geschikt bij vermoeidheid en voor optimale bloedwaarde.

Extra informatie m.b.t. paarden
Luzerne is voor paarden een zeer goede grondstof voor de gezondheid. De structuur die het geeft aan een rantsoen is voor de gezondheid van het maagdarmkanaal erg belangrijk, het bevorderd de spijsvertering. Luzerne voor paarden bevat meer biotine dan gras wat zorgt voor een betere ontwikkeling van de hoefhoorn. En het hoge caroteengehalte zorgt voor een goede weerstand, groei en vruchtbaarheid van het paard. (bron: Hartog).