Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur (ook wel hyaluronan of hyaluronaat genoemd) is een lange suikerketen die bestaat uit glucuronzuur en Glucosamine. Het komt van nature voor in verschillende soorten lichaamsweefsel en is een essentieel component van huid, ogen, kraakbeen en gewrichtsvloeistof.

In het gewricht is hyaluronzuur door middel van de binding van water verantwoordelijk voor het schokdempend en smerend vermogen van het kraakbeen en de gewrichtsvloeistof.

Hyaluronzuur injecties worden al enige jaren met succes toegepast in de humane geneeskunde bij de behandeling van artritis in de knie. De precieze werking is tot nu toe niet bekend, maar er wordt verondersteld dat het de kwaliteit van de gewrichtsvloeistof verbetert, de aanmaak van nieuw kraakbeen stimuleert en daarnaast een pijnstillend en ontstekingsremmend effect heeft. Ook bij de behandeling van kreupelheid bij paarden heeft het gebruik van hyaluronzuur al de nodige positieve resultaten opgeleverd. Uit recent onderzoek blijkt dat het geven van een hyaluronzuur bevattend voedingssupplement een gunstig effect kan hebben op artritis.