Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Gist

Levend gist is een levend micro-organisme dat zich in de natuur bevindt op de schil van sommige vruchten en in de biermost. Levend gist is rijk aan Aminozuren, B-vitaminen en Mineralen en gist is een effectieve probiotica. Gist stimuleert de spijsvertering op natuurlijke wijze. Het bevordert de groei van goede bacteriën, draagt bij aan een soepele en gezonde spierfunctie en zorgt voor een goede vertering en opname van eiwit. Levend gist wordt veel gebruikt voor het behoud van een gezonde spijsvertering en huid- of vachtconditie.

De gistsoort Saccharomices Cerevisae (ook wel bakkersgist, brouwersgist, wijngist of biergist) bestaat uit vele honderden soorten. Uit onderzoek blijkt dat deze levende giststammen een positief effect hebben op de vertering. Veel supplementen bevatten dode gistcellen, deze hebben geen enkel probiotisch effect meer.

Gebruik van levend gist bij paarden
Omdat levende gistcellen de verteerbaarheid van vezels verbeteren, kan het toevoegen zinvol zijn als het ruwvoer heel hard en stengelig is. De vertering kan hierdoor verbeteren waardoor het paard meer voedingsstoffen uit het voer zal halen. Ook paarden met een minder gezonde darmflora kunnen erg gebaat zijn bij de toevoeging van levend gist.