Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Duivelsklauw

Traditioneel gebruik
Traditioneel kruidengeneesmiddel voor de verlichting van lichte gewrichtspijn en bij milde spijsverteringsstoornissen, zoals een opgeblazen gevoel en winderigheid en waarbij sprake is van verlies van eetlust. De toepassing is gebaseerd op traditioneel gebruik en niet op klinisch bewijs. 

Inwendig gebruik
Duivelsklauw (Harpogophytum procumbens) werkt zeer goed voor de verlichting bij lichte gewrichtspijn.

Extra informatie over duivelsklauw m.b.t. paarden:
In Zwitserland is wetenschappelijk onderzoek verricht naar de behandeling van paarden met artrose met duivelsklauw*. Hieruit blijkt dat de bijwortels van de duivelsklauw een uitstekend alternatief zijn voor de behandeling met farmaceutische pijnstillende en ontstekingsremmende preparaten. Omdat duivelsklauw geen voedende stoffen bevat voor het kraakbeen en de gewrichtsvloeistof, adviseren wij voor de meest optimale aanpak het gebruik van duivelsklauw in combinatie met organisch zwavel, chondroitine, glucosamine en anti-oxidanten.

*Bron: Prat Vet Equine 1994, Vol 26 no.1 49-53.

Werkzame bestanddelen
Iridoïde glycosiden, waaronder harpagoside, harpagide en procumbide; flavonoïden, vooral kaempferol en luteoline glycosiden; fenolzuren.

Waarschuwing
Gebruik duivelsklauw niet tijdens de dracht

Waarschuwing (alleen paarden)
Gebruik duivelsklauw niet tijdens wedstrijden. In de meeste landen staat Duivelsklauw op de lijst van verboden stoffen maar is er nog geen test beschikbaar waarmee kan worden aangetoond dat er Duivelsklauw in het bloed zit. Wilt u geen enkel risico lopen, gebruik dan geen duivelsklauw bij een wedstrijdpaard.