Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

V-vorm borstsluiting

Door de V-vorm van deze borstsluiting (V-Front Closure System) heeft uw paard meer ruimte aan de onderzijde van zijn nek, waardoor de deken geen belemmering vormt bij het naar beneden buigen. Ook wordt de druk boven de schouders hierdoor beter verdeeld waardoor de kans op schuurplekken kleiner wordt.

De beide zijden van de deken worden eerst doormiddel van klittenband overlappend gesloten. Hierdoor beschermt de stof de borst van uw paard. Deze klittenbandsluiting kan niet veel druk hebben en voor extra bescherming onder de musketon-sluitingen volgt er dan een tweede sterke klittenbandsluiting die door een ring gehaald wordt.

Als laatste worden de twee musketon-sluitingen vast gemaakt, deze moeten met de voorzijde naar het paard toe vast gemaakt worden. Hierdoor kunnen ze niet open gaan wanneer uw paard met de voorkant van de deken ergens tegenaan komt.

Bij de nieuwste modellen van de Horseware Rambo dekens kunnen de musketon-sluitingen nog maar op één manier, de juiste manier vast gemaakt worden. Doordat de musketon niet meer kan draaien en een beetje gedraaid vast gezet is zijn deze extra sterk.