Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Teflon

Teflon® is een gepatenteerde plastic laag die op de buitenkant van de stof wordt aangebracht en de deken gegarandeerd waterdicht maakt (tot 5000 mm/m2). Teflon® is ademend en waterdicht en vuil hecht zich er moeilijk aan. Als een met Teflon® behandelde stof doorgestikt wordt dan zal er bij stortbuien en langdurige regenval op den duur wel water door deze naden kunnen komen.

De Teflon®  laag zal door het gebruik van de deken altijd slijten door het opdoen en afhalen van de deken, het opvouwen, en natuurlijk ook door het schuren en rollen van uw paard. Ook onjuist of vaak wassen tast de laag aan. Een goed impregnerend wasmiddel of een spray kan de Teflon® laag weer volledig herstellen. Bij intensief dagelijks gebruik kan het nodig zijn dat u de deken eenmaal per kwartaal behandelt met een dergelijke spray. U dient de spray aan te brengen op een droge en schone deken omdat het middel zich anders niet voldoende hecht. Kleine gaatjes die in de loop der jaren in de deken kunnen ontstaan, krijgt u weer waterdicht met een speciale reparatielijm. 

Let op
Voor elke outdoordeken geldt dat u er rekening mee moet houden dat er water in de deken kan binnendringen langs de randen en de stiksels. Ook is het mogelijk dat er bij hevige regenval water langs de nek van het paard de deken binnendringt.