Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Beenbeschermers

Een goede bescherming van je paard is natuurlijk de beste preventie van blessures. Met extra nadruk op "goede", want een beschermer die niet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet, is net zo goed als geen beschermer. En is daarom misschien zelfs wel gevaarlijker dan rijden zonder bescherming. Met de gedachte dat paard en ruiter goed beschermd zijn, worden logischerwijs grotere risico's genomen. Als dan het materiaal niet sterk genoeg is, kunnen de gevolgen soms heel ernstig zijn. Een peesblessure is namelijk een hardnekkige blessure wat je natuurlijk absoluut niet wil. Wij vertellen je graag meer over peesbeschermers. 

Aanbod kwaliteitsmerken
Wij bieden een assortiment beenbeschermers waarbij we met de grootste zorg hebben gekeken naar kwaliteit, duurzaamheid en draagcomfort. 

Bekijk hier welke beenbeschermer het beste bij jou past:


Springschoenen
Springschoenen voorkomen dat je paard zichzelf verwondt door op de achterkant van de ballen van de hoef of de verzenen te trappen. Handig tijdens een buitenrit waarbij je hard gaat galloperen, tijdens een cross of met een springwedstrijd. 

Kogelbeschermers
Kogelbeschermers beschermen de kogel tegen het aantikken of strijken door één van de andere benen en worden zowel bij de dressuur als het springen gebruikt.

Strijklappen
Strijklappen beschermen de benen tegen strijken door één van de andere benen en worden zowel bij de dressuur als het springen gebruikt.

Peesbeschermers
Peesbeschermers beschermen de achterzijde van het voorbeen tegen het aantikken door de hoeven van het achterbeen tijdens het springen. Peesbeschermers moeten dan ook vervaardigd zijn van hard, schokbestendig materiaal en moeten tegelijkertijd een goed ademende voering hebben om oververhitting van de pezen te voorkomen. Fijn voor tijdens de training of een wedstrijd. 

3-in-1 beenbeschermers
Zachte beschermers voor de extra ondersteuning en bescherming van de kogel en de pezen. De beschermers zijn gemaakt van zacht neopreen materiaal en voorzien van klittenband sluiting. 3-in-1 beschermers worden vooral gebruikt voor het bieden van extra steun en het opvangen van schokken tijdens dressuuroefeningen. 3-in-1 beschermers zijn er in 2 varianten zijn er voor zowel de voor- als de achterbenen.

Trainingsbandages
Lichtgewicht trainingsbandages die steun en bescherming bieden tegen aantikken en licht strijken. Deze bandages zijn zeer geschikt voor gebruik bij jonge paarden, schrikachtige paarden en paarden die herstellen van een blessure. Trainingsbandages zijn echter niet geschikt voor paarden die zwaar strijken.  

Transportbeschermers
Transportbeschermers beschermen de benen van het paard tijdens transport. Een goede transportbeschermer is vervaardigd van ademend materiaal en beschermt het hele been tegen het oplopen van wondjes. Daarnaast houden transportbeschermers de pasgewassen benen van je paard schoon.
Er zijn verschillende soorten beschermers te koop: de lage varianten beschermen het been vanaf voorknie tot hoef en de hoge sluiten om de voorknie of hak en een gedeelte van de hoef, zodat ook de hoefballen beschermd zijn. 


Beenbeschermers
 1. Tri-Zone Open Fronted Boots  Zwart - 26962
  Equilibrium Tri-Zone All Sport Beenbeschermers
  Vanaf € 80,70
  Selecteer een optie
 2. Tri-Zone Over Reach Boots
  Equilibrium Tri-Zone Springschoenen
  Vanaf € 48,15
  Selecteer een optie
 3. -25 %
  Stretch & Flex Training Zwart - 26965
  Equilibrium Stretch & Flex Training Wraps Zwart
  Vanaf € 59,96
  Selecteer een optie