Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Ontklitten

Als de manen of de staart helemaal verward zijn en in de knoop zitten kunt u met onderstaande stappenplan vast een mooi glad resultaat bereiken:

Stap 1
Spuit de manen goed in met een antiklitmiddel. Gebruik wat meer bij de knopen en klitten.
 
Stap 2
Masseer het middel met uw vingers in de manen. Haal met uw handen de knopen eruit. Spuit indien nodig nog wat extra antiklitmiddel. Tip: gebruik een paar oude leren handschoenen; het middel hecht zich hieraan waardoor uw handen makkelijker door de manen heen glijden.
 
Stap 3
Als u de meeste klitten eruit heeft, glijd dan met uw vingers door de manen. Trek bij een knoop niet verder, daarmee beschadigt u de manen. Ontklit de knoop voorzichtig met uw vingers (gebruik eventueel nog wat extra antiklitmiddel).
 
Stap 4
Als u met uw vingers goed door de manen kunt glijden, gebruik dan eerst een borstel. Begin met borstelen aan de onderkant van de manen en ga steeds een stukje hoger. Zodra u een klit tegenkomt, stop dan met borstelen en haal de klit met uw handen uit elkaar.
 
Stap 5
Tenslotte kamt u de manen met een grove kam. Regelmatig gebruik van een antiklitspray kan klitten en knopen helpen verminderen.