Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Natuurlijke rustgevers

Kruiden met een ontspannende werking
Net als bij mensen, kunnen ook bij paarden kruiden zoals hop, valeriaan, sint janskruid in stress-situaties en bij rusteloos, prikkelbaar gedrag helpen. Deze kruiden helpen bij een zenuwachtig gevoel en een betere concentratie. U kunt deze zowel dagelijks als alleen voor een wedstrijd, buitenrit of keuring geven. De meeste paarden reageren erg goed op producten met kruiden. Geef, in verband met het risico op doping, liever geen product met Valeriaan, Hop of Kamille aan paarden waarmee u wedstrijden rijdt.  Voor Sint Janskruid geldt dat u dit beter niet kunt geven aan paarden die medicijnen gebruiken. Uit humaan onderzoek blijkt dat Sint Janskruid de werking van bepaalde geneesmiddelen kan verminderen. 

Magnesium 
Bij paarden waarbij de rusteloosheid en prikkelbaarheid samengaan met verstijving van de spieren, kan er sprake zijn van een tekort aan magnesium. De werking van magnesium wordt ondersteund door de aanwezigheid van B-vitaminen.

Tryptofaan 
Het aminozuur tryptofaan kan, in combinatie met vitamine B6, helpen bij het behoud van evenwichtig gedrag tijdens stresssituaties. Bij een eiwitrijke voeding wordt de opname van tryptofaan geremd en kan het, bij druk en zenuwachtig gedrag, zinvol zijn om het lichaam van extra tryptofaan en B-vitaminen te voorzien. 

Hulp bij uw keuze
Ons uitgebreide assortiment biedt u een ruime keuze. Zeker voor deze productgroep geldt dat het ene paard veel beter reageert op voedingsstoffen, het andere veel beter op kruiden en weer een ander op een product dat een combinatie bevat van voedingsstoffen en kruiden. Proberen is dan ook het enige advies. Als uw paard binnen 3 weken totaal niet op het product reageert, is het zinvol om over te stappen op een product met een andere samenstelling. De gedroogde kruidenmengsels hebben meestal 4-10 dagen nodig voordat ze goed gaan werken en zjin dus meer geschikt voor dagelijks gebruik dan voor gebruik op alleen de dag van de wedstrijd. Zoekt u een product voor een betere concentratie op de dag van de wedstrijd of keuring, dan adviseren wij een product met een hoge concentratie van de ingrediënten.