Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Jonge paarden

Het nut van MSM en Glucosamine bij jonge paarden

De meeste jonge paarden zijn volgroeid op een leeftijd van vier à vijf jaar. Een goede ontwikkeling in de eerste levensjaren van het paard is van groot belang voor de gezondheid op de lange termijn. Paarden die achterblijven in de groei, kun je een voedingssupplement geven dat de opname van het voer helpt verbeteren en zorgt voor een positief effect op het evenwicht in de darmflora. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jonge paarden genoeg goede stoffen binnenkrijgen, maar niet teveel energie en calcium. Natuurlijk is voldoende beweging erg belangrijk.

Sterke pezen en banden
Jonge paarden die eigenlijk wat te hard groeien zijn erg gebaat bij organisch zwavel (MSM zwavel). Zwavel is een belangrijk bestanddeel van alle levende cellen en helpt bij het ontwikkelen van sterke pezen en banden. Zwavel is essentieel voor de gezondheid en elasticiteit van bindweefsel en vormt samen met vitaminen, mineralen en aminozuren de grondstof voor de aanmaak van nieuwe cellen. Bindweefsel is het 'cement' van het lichaam en komt onder andere voor in de longen, de huid, de haren, de hoeven, de gewrichtsbanden en de pezen. De sterkte en soepelheid van zowel bindweefsel als kraakbeen hangt nauw samen met de kwaliteit van de "zwavelbruggen". Als er niet voldoende zwavel aanwezig is, is het lichaam niet goed in staat om gezonde cellen aan te maken. Slechte of beschadigde cellen kunnen leiden tot pijn, ziekte en/of allergische reacties.

Gezonde gewrichten
Voor de ontwikkeling van gezonde gewrichten zijn glucosamine en chondroitine belangrijke bouwstoffen voor jonge paarden. Glucosamine is een lichaamseigen stof die van nature in het kraakbeen en in de vloeistof van de gewrichten voorkomt. Glucosamine ondersteunt het evenwicht tussen de aanmaak en afbraak van kraakbeencellen en helpt bij het op peil houden van de hoeveelheid en kwaliteit van de gewrichtsvloeistof. Het geeft indirect de veerkracht aan de gewrichten en helpt daarmee ongemakken in de gewrichten te voorkomen. Glucosamine zorgt ervoor dat zwavel in het kraakbeen kan worden opgenomen en is zodoende verantwoordelijk voor de aanmaak van stoffen die onmisbaar zijn voor het goed functioneren van de gewrichten. Glucosamine zit niet in gras of kruiden en is een stof die het lichaam zelf aanmaakt. Uit het voer maakt het paard glucose aan wat samen met aminozuren de stof glucosamine vormt. Bij jonge opgroeiende paarden die hard groeien, jonge paarden met een belaste achtergrond en jonge paarden die een sportcarrière in het vooruitzicht hebben, is extra glucosamine een nuttige aanvulling.