Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Chloride

Chloride (chloor) is een essentieel bestanddeel voor de vochthuishouding.

Het zweet van de paarden is rijk aan Elektrolyten, vooral Natrium, Chloride en Kalium, maar kleinere hoeveelheden Calcium en Magnesium gaan ook verloren. Zonder vervanging van deze verliezen, zal het paard uitgedroogd raken.

Een daling van Elektrolyten in het lichaam onderdrukt ook de dorstprikkel, waardoor de kans op uitdroging groter wordt. Een verstoorde elektrolytenhuishouding kan spierkramp en hevig zweten veroorzaken. Uitdroging en verlies aan elektrolyten kan bijdragen aan vroegtijdige vermoeidheid. In het ergste geval kan een paard uitgeput raken, levensbedreigend met ernstig verlies van vocht/elektrolyten, glycogeen en oververhitting. Bij paarden die veel zweten kan het noodzakelijk zijn om het rantsoen met een Elektrolyten-mix aan te vullen om zo in de behoefte aan Chloride te voorzien.

Chloride draagt ook bij aan de productie van maagsap en aan de gezondheid van pezen en gewrichten. Tevens heeft het effect op de reinigende werking van de lever en de uitscheiding van koolstofdioxide uit de longen.

Basisbehoefte per 100 kilo lichaamsgewicht per dag: 10 gram.


Producten met Chloride
 1. -10 %
  NAF Electro Lytes Liquid 4 L
  NAF Electro Lytes Liquid
  Vanaf € 18,41
  Selecteer een optie
 2. -15 %
  Paardendrogist Elektrolyten - 28005
  Paardendrogist Elektrolyten
  Vanaf € 16,07
  Selecteer een optie