Vanaf 5 juli is achteraf betalen of via een automatische incasso niet meer mogelijk. Bestellingen kunnen uitsluitend worden betaald via IDeal, Sepa bankoverschrijving of Bancontact (België).

Vitamine A

Kiyoh 8.3
Vitamine A (=retinol) is een vet-oplosbaar vitamine. Het kan in het lichaam worden gemaakt van beta-caroteen, dat daarom wel pro-vitamine A wordt genoemd. Vitamine A is van belang voor de opbouw van haarvaten en daarmee voor de gezondheid van alle cellen.

Vitamine A is belangrijk voor de huid, het hoorn, de ogen, de vruchtbaarheid en de weerstand. Een extra aanvulling biedt een hogere weerstand tegen invloeden van buitenaf en stimuleert een gezonde huid en slijmvliezen. 

Het is een antioxidant die wordt gebruikt als een natuurlijk conserveringsmiddel. Vitamine A is noodzakelijk voor weefsel herstel en behoud. Daarnaast versnelt het de vorming van gezonde nieuwe huidcellen.

De hoeveelheid vitamine A en bètacaroteen wordt weergegeven in retinol-equivalenten (RE). 1 microgram retinol = 1 retinolequivalent = 12 microgram bètacaroteen = 3,33 IE retinol. IE of Internationale Eenheid is een oudere, maar nog veel gebruikte eenheid voor vitamine A.

Omrekenen: 1 IE = 0,3 microgram Vitamine A