Kijk snel in onze Final Dekensale! Dekens van topmerken als Bucas en Horseware shop je nu met kortingen tot wel 50%!

Anti-oxidanten

Anti-oxidanten beschermen het lichaam tegen de schade die vrije radicalen aanrichten. Vrije radicalen zijn vaak zuurstof-gebaseerde moleculen die door middel van een soort kettingreactie enorme schade aan kunnen richten in alle lichaamsweefsels. Dit proces is te vergelijken met het roesten van ijzer of het rotten van voedsel en is soms zichtbaar en/of voelbaar (zoals de gezwollen warme plek bij een ontsteking) maar heel vaak ook niet. De aantasting van cellen speelt zich dan in het lichaam af. Als vrije radicalen niet omgezet worden in 'positieve stoffen' spelen ze een belangrijke rol in de ontwikkeling van chronische aandoeningen (zoals een luchtwegallergie, hoefbevangenheid, spierbevangenheid, huidallergie, artrose, vaatziekten en kanker) en tasten ze het immuunsysteem aan. Anti-oxidanten neutraliseren vrije radicalen en beschermen het gezonde cellen en weefsels tegen vrije radicalen.

In natuurlijke omstandigheden heeft het lichaam de beschikking over voldoende anti-oxidanten. Door de huidige leefomstandigheden en zaken zoals lucht- en bodemvervuiling, is de behoefte aan anti-oxidanten in het lichaam hoger dan bij een paard in de vrije natuur. Met extra anti-oxidanten in het voer kunt u het lichaam ondersteunen. Supplementen die het lichaam ondersteunen bij de afvoer van afvalstoffen bevatten vaak een combinatie vitaminen en mineralen met anti-oxidantwerking (de bekendste zijn Vitamine C, Vitamine E en Selenium) en flavonoïden uit fruit, groenten en kruiden.

Paarden in stressvolle situaties en prestatiepaarden
Zware, lichamelijke inspanning stimuleert de aanmaak van vrije radicalen, evenals emotionele stress, zoals een verhuizing, wedstrijden en transport. Door 2 dagen voor de stressvolle gebeurtenis of de grote lichamelijke inspanning, de dag zelf en 2 dagen erna anti-oxidanten aan het voer toe te voegen, helpt u het lichaam om deze negatieve processen weer af te breken. Dat geldt ook voor de dagelijkse toevoeging van krachtige anti-oxidanten tijdens periodes van zware training.

Ondersteunt herstelprocessen 
Door het rantsoen gedurende een aantal maanden aan te vullen met krachtige anti-oxidanten kan het herstelproces versnellen en neemt de kans op een volledig herstel toe. Als herstel niet meer mogelijk is, helpen anti-oxidanten bij het beschermen van nog gezonde cellen en weefsels. 

Toediening
U kunt Anti-oxidanten gerust dagelijks geven; prestatiepaarden en paarden met een aandoening reageren hier vaak heel goed op. U kunt ook alleen tijdens periodes van stress, ziekte of een blessure extra Anti-oxidanten toevoegen. In dat geval raden wij aan om een hoge dosering te geven.


Producten met Anti-oxidanten
 1. VITALstyle HormoonBalans 1 liter
  VITALstyle HormoonBalans 1 liter
  € 38,90
 2. NAF Haylage Balancer - 28891
  NAF Haylage Balancer
  Vanaf € 39,95
  Selecteer een optie
 3. NAF Sand-Gard - 28898
  NAF Sand-Gard
  Vanaf € 49,95
  Selecteer een optie
 4. NAF D-Tox - 28908
  NAF D-Tox
  Vanaf € 39,85
  Selecteer een optie
 5. NAF Easy Breathing Vloeibaar 1 l - 28878
  NAF Easy Breathing Vloeibaar 1 l
  € 39,65
 6. NAF Opkikker Senior - 28820
  NAF Opkikker Senior
  Vanaf € 37,50
  Selecteer een optie
 7. NAF Veteranen Supplement - 28822
  NAF Veteranen Supplement
  Vanaf € 36,45
  Selecteer een optie
 8. NAF Cushinaze - 28824
  NAF Cushinaze
  Vanaf € 66,45
  Selecteer een optie
 9. NAF D-Ty - 28833
  NAF D-Ty
  Vanaf € 75,49
  Selecteer een optie

Producten: 1 tot 10 van 23 in totaal

Pagina