Kijk snel in onze Final Dekensale! Dekens van topmerken als Bucas en Horseware shop je nu met kortingen tot wel 50%!

Equine America Uls-Gard Pellets 3kg

Gebruik:
| Gebruiksberekening
Aantal dagen:
Prijs:
€ 79,98
Levertijd:
Direct leverbaar
Equine America

Artikelomschrijving

Waarom kiezen voor Uls-Gard Pellets van Equine America?

Equine America Super Uls-Gard Pellets is een aanvullend diervoeder voor paarden om de maag te ondersteunen. Van nature graast een paard zo'n 16 uren per dag en krijgt dus constant kleine hoeveelheden voer te verwerken. De maag van een paard bevat maagzuur dat constant afgescheiden moet worden. Een paard doet dit door middel van de productie van speeksel. Een paard produceert alleen speeksel wanneer het eet. Dus wanneer een paard niet eet, wordt er ook geen speeksel geproduceerd. Speeksel zorgt ervoor dat het maagzuur geneutraliseerd wordt. Het huidige stalmanagement biedt een paard enkele voerbeurten per dag en het paard krijgt dan relatief grote hoeveelheden voer in één keer. Het gebeurt dan regelmatig dat een paard langere tijd zonder voedsel staat.

Het aanwezige voedsel in de maag werkt ook als een barrière of vezelige mat in de maag om te voorkomen dat het zuur op de bovenkant (het onbeschermde deel) van de maag terecht komt. Wanneer het paard met een lege maag aan het werk moet, kan het maagzuur uit het onderste deel van de maag opspatten en klachten geven. Het paard heeft een kleine maag en voedsel blijft daar niet lang zitten. Daarom is het erg belangrijk dat het paard de hele dag door de beschikking heeft over voldoende (ruw)voer.

 

Naast beperkte toegang tot ruwvoer zijn er nog een aantal factoren die van invloed kunnen zijn op de maagfunctie: 

- Spanning: stressfactoren zoals bijvoorbeeld wedstrijden of een verhuizing zorgen voor een groter risico op maagproblemen

- Zetmeelrijke diëten: Dit kan leiden tot een verhoogde productie van vluchtige vetzuren in de maag en dit kan weer leiden tot celbeschadiging van de maag

- Beperkte of verminderde toegang tot natuurlijke antioxidanten uit gras 

- Intensieve trainingen/wedstrijden of lange reizen hebben ook een negatieve invloed op de maagfunctie

 

 

Wat zijn de kenmerken van Equine America Uls-Gard Pellets?

Equine America Uls-Gard Pellets is een natuurlijke voedingsondersteuning voor een gezonde maagfunctie en bevat belangrijke ingrediënten die traditioneel gebruikt worden om de maagwand kalmeren:

- Calcium, Magnesium uit zeealgen: Natuurijke ondersteuning voor gezonde darmen

- Lecithine: Een speciaal type vet dat helpt bij het ondersteunen van gezonde maagwandcellen

- Pectine, Heemstwortel en Zoethoud: Helpen bij het produceren van slijm dat fungeert als fysieke barrière voor het onbeschermde bovenste deel van de maag

- Aloë Vera, Glycine: Worden traditioneel ingezet om de maagwand te kalmeren

- Beta Glucanen: Helpen een gezond maagslijmvlies te ondersteunen

- Pre- en probiotica: Voor een gezonde darmwerking

- Luzerne (Alfalfa): Zorgt samen met Sojaschillen voor een vezelige mat in de maag

 

- Equine America is BETA NOPS en UFAS verzekerd. Dit houdt in dat een volledige producttraceerbaarheid aanwezig is. De producten zijn geschikt voor paarden die deelnemen aan (FEI)wedstrijden.

- Smakelijke brokjes zodat ook lastige eters het makkelijker willen eten

- Ook geschikt voor veulens

 

 

Hoe moet ik Equine America Uls-Gard Pellets toedienen?

Dosering voor een paard van ca. 500-600kg: Voer 100g per dag, het liefst verdeeld over 2 a 3 voerbeurten. Indien nodig mag de dosering verhoogd worden naar maximaal 200g per dag.

 

Het bijgeleverde maatschepje bevat 50g.

 

 

Wat zit er in Equine America Uls-Gard Pellets?

Samenstelling: Sojaschillen (van genetisch gemodificeerde bronnen), Tarwe, Gedroogde Alfalfa, Maerl, Appelpectine, Magnesiumoxide, Gistproducten, Sojaolie (van genetisch gemodificeerde bronnen), Althaea officinalis (marshmallow) wortelpoeder, Zoethoutwortel, Aloë Vera (200 : 1 uittreksel).

Technologische toevoegingsmiddelen: 1c322i Lecithine Vloeistof 15,125 mg, Diatomeeënaarde (gezuiverd) E551c 25,000 mg. Sensorische additieven: 2b17034 Glycine 5,000 mg,

Analytische bestanddelen: Ruw eiwit 11%, ruwe celstof 17.7%, Ruw vet 4.3%, Ruwe as 24.1%, Natrium 0.3%, Calcium 5%

Overzicht

Equine America Uls-Gard Pellets is een supplement dat helpt de maag te beschermen.

Eigenschappen

Eigenschappen
SKU EA00025
Merk Equine America