Kijk snel in onze Final Dekensale! Dekens van topmerken als Bucas en Horseware shop je nu met kortingen tot wel 50%!

Equilibrium Stellar Halster

Gebruik:
| Gebruiksberekening
Aantal dagen:
Prijs:
Vanaf € 69,95
Levertijd:
Selecteer een optie
Equilibrium

Artikelomschrijving

Waarom kiezen voor het Stellar Halster?

Het Equilibrium Stellar veiligheidshalster kan je paard redden van ernstig letsel. Het halster is geschikt voor in de wei, dagelijks gebruik of als wedstrijdhalster. 

Dr. David Marlin begon zijn onderzoek met een enquête onder 5615 paardeneigenaren om hun ervaringen met het gebruik van halsters te weten te komen. De vraag was hoe vaak ze het gebruikten en welke problemen ermee gepaard gingen. 

De resultaten waren verrassend! Bijna 1 op de 3 mensen heeft meegemaakt dat een paard gewond raakte als gevolg van een halster. Meer dan 1 op de 7 mensen is gewond geraakt bij een incident met een halster. Er waren 167 sterfgevallen bij paarden als gevolg van een halster. Wat de verwondingen bij paarden betreft, leek het niet uit te maken welke halsters ze gebruikten. Er waren combinaties van standaard halsters, veiligheidshalsters en halsterlijnen. Halsters werden geassocieerd met een hoger risico op verwondingen.

Verrassend was dat de meeste verwondingen voorkwamen terwijl paarden buiten werden vastgebonden direct gevolgd door paarden met een halster aan in het weiland. Equilibrium onderzocht daarom alles rondom halsters en is gekomen met het nieuwe Stellar veiligheidshalster.

Hoe kan het Stellar Halster paarden voordeel opleveren?
We weten allemaal dat er ongelukken met halsters gebeuren, maar je denkt 'dat zal mij nooit overkomen', maar zoals we uit onderzoek weten, komt het vaker voor dan we denken. Paarden kunnen met een halster vast komen te zitten aan een hek, waterbak, staldeur etc. 

Het Stellar halster is wetenschappelijk getest op een consistent ontkoppelpunt waarbij het kopstuk loslaat wanneer er druk op wordt uitgeoefend. Het halster kan snel worden losgemaakt, als de houder omhoog kan worden geduwd en de bevestiging naar buiten kan worden getrokken, in plaats van naar beneden. 

 

Wat zijn de kenmerken van het Stellar Halster?

Wetenschappelijk getest.
- Slim, duurzaam en weerbestendig materiaal. Gemaakt van PVC met roestvrij stalen fittingen. 
- Geschikt voor gebruik met de Field Relief Muzzle protector.
- Neopreen padding voor comfort, op het kopstuk en neusstuk.
- Herbruikbaar Safety release systeem voorkomt verwonding van het zacht weefsel en zenuwen op het hoofd, de nek en de hals van het paard.

 

Waar is het Stellar Halster van gemaakt?

Het halster is gemaakt van weerbestendig materiaal, PVC gecoat Nylon met neopreen vulling, roestvrijstalen fittingen om ervoor te zorgen dat het halster lang meegaat. 

Het Stellar halster is ontworpen om gebruikt te worden door alle paarden. Hoewel sommige misschien denken dat 'veiligheidshalsters' alleen voor gebruik in het veld zijn, weten we uit onderzoek dat er ook elders ongelukken gebeuren, waarvan de overgrote meerderheid wanneer je paard buiten wordt vastgebonden. 

 

Hoe moet ik het Stellar Halster gebruiken?

Maatadvies:

Punt 
Cob

Paard/Full 
A 49/50 cm 54 cm 
B 50-60 cm 60-70 cm

 

Eigenschappen

Eigenschappen
Art.nr. PAARD-EQ00009
Merk Equilibrium