Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie Kat Natvoer 12 x 85 g THT 28-6-2024

Gebruik:
| Gebruiksberekening
Aantal dagen:
Prijs:
€ 18,25 € 16,43
Levertijd:
Direct leverbaar
Royal Canin
-10 %

Artikelomschrijving

Waarom kiezen voor Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie Kat Natvoer?

Heeft jouw kat urinewegproblemen en is hij gevoelig voor overgewicht? Bij honden en katten komen regelmatig aandoeningen aan de lagere urinewegen voor. Dit zijn vaak aandoeningen aan de urineleiders, de blaas of de urinebuis. Een belangrijke oorzaak van urinewegproblemen is de vorming van blaasstenen. Als je kat last heeft van blaasstenen, kan de dierenarts in de meeste gevallen een speciaal dieet voorschrijven. Royal Canin Urinary S/O Katis speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de behandeling van aandoeningen van de lagere urinewegen. Royal Canin Urinary S/O Kat draagt bij aan het oplossen van struvietstenen/-kristallen (blaasgruis) en bij het voorkomen van de vorming van nieuwe struvietstenen/-kristallen. Daarnaast gaat deze voeding de vorming van calciumoxalaatstenen tegen. Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie heeft een verlaagd energiegehalte om een gezond gewicht te helpen behouden, bijvoorbeeld bij gecastreerde of gesteriliseerde katten.

 

Wanneer kun je Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie Kat Natvoer het beste gebruiken?

Geschikt om te gebruiken bij:
- Het oplossen van struvietstenen (deze voeding minimaal 5 tot 12 weken gebruiken)
- Het voorkomen van terugkerende vorming van struviet- en calciumoxalaatstenen
- Katten met terugkerende problemen van de urineweg waarvoor geen oorzaak gevonden wordt (idiopatische cystitis), wordt de natvoeding aangeraden

Niet geschikt om te gebruiken bij:
- Kittens
- Drachtige of zogende poezen
- Hoge bloeddruk, chronisch nierfalen en hartinsufficientie
- Gebruik van urineverzurende medicatie
- Bij oudere dieren wordt aanbevolen de nierfunctie regelmatig door een dierenarts te laten controleren.

De voordelen van Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie Kat Natvoer:
- Door het licht verhoogde natriumgehalte neemt de hoeveelheid urine toe.
- De concentratie van kristalvormende bestanddelen in de urine wordt beperkt, wat de vorming van blaasstenen verlaagd.
- De speciale samenstelling draagt bij aan het voorkomen van zowel struviet- als calciumoxalaatstenen en het oplossen van struviet.
- GAG’s dragen bij aan het ondersteunen van de blaaswand.
- Bevat een laag magnesiumgehalte: natuurlijk bestanddeel van struvietstenen.
- Draagt door goed verteerbare L.I.P.-eiwitten bij aan een betere spijsvertering.
- Glycosaminoglycanen (GAGs) zijn onderdeel van onder andere de blaasslijmhuid en kunnen tegen bacteriën of giftige stoffen beschermen.

 

Hoe moet je Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie Kat Natvoer voeren?

Zie onderstaande voedingstabel. Aangeraden wordt om vóór gebruik een dierenarts te raadplegen. Het duurt gemiddeld tussen de 5 en 12 weken voordat alle struvietstenen zijn opgelost. Om het opnieuw optreden van urinestenen tegen te gaan hoort het voer nog een verdere zes maanden worden gevoerd.  Zorg ervoor dat er altijd vers drinkwater beschikbaar is. Bewaren in een droge en koele omgeving.  

Wat zit er in Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie Kat Natvoer?

Samenstelling:
Vlees en dierlijke bijproducten, vis en visbijproducten, granen, plantaardige bijproducten, plantaardige eiwitextracten, mineralen, oliën en vetten, suikers.

Toevoegingsmiddelen (per kg):
Nutritionele toevoegingsmiddelen: Vitamine D3: 170IE, E1 (IJzer): 2mg, E2 (Jodium): 0,25mg, E4 (Koper): 2mg, E5 (Mangaan): 0,5mg, E6 (Zink): 5mg

Analytische bestanddelen:
Ruw eiwit: 9,5% - Ruw vet: 2,7% - Ruwe as: 1,7% - Ruwe celstof: 1,3% - Vochtgehalte: 81,5% - Taurine (totaal): 0,085% - Calcium: 0,22% - Fosfor: 0,19% - Natrium: 0,26% - Magnesium: 0,01% - Kalium: 0,16% - Chloride: 0,33% - Zwavel: 0,16% - Urineverzurende stoffen: Calciumsulfaat: 0,25% - DL - methionine: 0,03%.

NB: Toevoegingsmiddelen geven uitsluitend de waarden van 'toevoegingen' weer en niet de hoeveelheden die al in de ingrediënten voorkomen.

Overzicht

Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie is dieetvoeding speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de behandeling van aandoeningen aan de lagere urinewegen bij katten met (neiging tot) overgewicht.

Eigenschappen

Eigenschappen
SKU 29789
Variant Kat
Verpakking Zakjes
Vorm Brokjes
Inhoud 12 x 85 g
Merk Royal Canin
Gebruik Inwendig