Belangrijke informatie : i.v.m. de maatregelen rondom het COVID-19 virus kunnen onze zendingen vertraging oplopen.

Net Relief Micklem Cob/Paard

Gebruik:
| Gebruiksberekening
Aantal dagen:
Prijs:
€ 48,00
Levertijd:
Langere levertijd
Equilibrium

Artikelomschrijving

  • Speciale pasvorm voor de Horseware Rambo Micklem hoofdstellen
  • Bedekt de neusgaten vanaf de bovenlip tot aan de neusriem van het hoofdstel
  • Geeft pollen minder kans om de luchtwegen te irriteren
  • Geeft geen belemmering voor de ademhaling
  • Met klittenbandsluiting
  • Wordt geleverd met 3 netjes
  • Alleen verkrijgbaar in de gecombineerde maat cob/paard

Een netje kan maanden meegaan, mits het paard niet met zijn hoofd schuurt, daar zijn de netjes helaas te kwetsbaar voor.

Gebruik tijdens wedstrijden (2019)
Met een neusnetje als de Net Relief mag worden gereden om een pony of paard te beschermen tegen insecten en/of om een allergische reactie (bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een pollenallergie) tegen te gaan. Zie hiervoor het algemeen wedstrijdreglement van de KNHS, artikel 26-7.

Artikel 26
7. Een deelnemer mag gebruik maken van een oornetje en/of neusnetje bij het paard tijdens de wedstrijd, wanneer:
a. het neusnetje uitsluitend de neus van het paard bedekt; het bit (of in de klasse Z1 en hoger de stang en trens) moet (moeten) zichtbaar zijn. Daarbij geldt dat het netje niet mag knellen; 
b. het oornetje de ogen van het paard niet bedekt of irriteert, het orenspel niet belemmerd wordt en het oriëntatievermogen niet wordt beïnvloed. 
c. Het gebruik van een oornetje en/of neusnetje kan op ieder moment door een official onderzocht worden. Wanneer er onjuist gebruik van wordt gemaakt, kan een official overgaan tot het uitsluiten van de combinatie. Wanneer het onjuiste gebruik in strijd is met de Gedragscode Welzijn van het Paard (en als wreedheid kan worden aangemerkt) volgt diskwalificatie en wordt dit aan de KNHS gerapporteerd.

Overzicht

Het Net Relief Micklem pollennetje is een effectief en draagbaar netje voor paarden met pollen-allergie, speciaal ontwikkeld voor Horseware Rambo Micklem hoofdstellen. De Net Relief Micklem is alleen geschikt om te gebruiken tijdens het rijden. De Net Relief wordt geleverd met drie netjes. Kleur: zwart.

Eigenschappen

Eigenschappen
SKU 27944
Merk Equilibrium