De Paardendrogist maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze algemene voorwaarden en cookies.

Ja, ik ga akkoord

Wil je een betere weergave?
Draai je apparaat dan een kwartslag

Horslyx

Uw selectie
  Ingredient
 • Anijs  (1) Ondersteunt de spijsvertering bij klachten zoals een opgeblazen gevoel, winderigheid of een verminderde eetlust. Wordt ook gebruikt als een slijmoplossend middel en voor een doelmatige ademhaling.

 • Biotine  (4) Biotine is belangrijk voor de huid, de vacht en het hoorn.

 • B-vitaminen  (3) B-vitaminen spelen een belangrijke rol in de opbouw van het lichaam.

 • Calcium  (4) Calcium (kalk) geeft stevigheid aan de botten, het gebit, de huid en het hoorn. Ook is het nodig voor het goed functioneren van de spieren en voor het geleiden van prikkels naar de zenuwen. Verder is het onder andere betrokken bij de bloedstolling, de celgroei en de hormoonstofwisseling. Daarnaast draagt het bij aan de energievoorziening van de lichaamscellen.

 • Eucalyptus  (1) Werkt slijmoplossend en stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes. Uitwendig heeft het een verkoelend effect en wordt veel gebruikt voor de onderste luchtwegen, verfrist de huid en heeft een aangename geur.

 • Fosfor  (4) Fosfor is een mineraal dat in combinatie met Calcium belangrijk is voor de botontwikkeling en het gebit.

 • Jodium  (4) Jodium is een sporenelement dat belangrijk is voor de schildklierhormonen, het zenuwstelsel en de gezondheid van de hoorn, haar en huid.

 • Knoflook  (1) Voor een optimale weerstand, een gezonde huid, gezonde luchtwegen en een goede bloedsomloop.

 • Koper  (4) Koper is een spoorelement en draagt bij tot de instandhouding van het kraakbeen, (sterke) bloedvaten, het ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel en helpt het immuunsysteem.

 • Magnesium  (4) Een belangrijk mineraal dat van belang is voor het zenuwstelsel en het draagt bij aan een normale werking van de spieren. Ook draagt het bij aan de vermindering van vermoeidheid, een goede elektrolytenbalans en aan de kwaliteit van het gebit.

 • Magnesiumoxide  (4) Een belangrijk mineraal dat van belang is voor het zenuwstelsel en het draagt bij aan een normale werking van de spieren. Ook draagt het bij aan de vermindering van vermoeidheid, een goede elektrolytenbalans en aan de kwaliteit van het gebit. Magnesiumoxide is iets minder goed opneembaar dan magnesiumcitraat maar bevat maar liefst 60% elementair magnesium.

 • Mangaan  (4) Een belangrijk sporenelement dat bijdraagt tot de normale vorming van bindweefsel en helpt lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

 • Natrium  (4) Een mineraal dat belangrijk is voor de water- en electrolytenbalans, de zenuwfunctie, de opname van suikers en eiwitten.

 • Selenium  (4) Selenium is een belangrijk sporenelement en in combinatie met Vitamine E speelt selenium een belangrijke rol bij de bescherming van lichaamscellen tegen beschadiging door afvalstoffen die ontstaan door grote inspanning. Het ondersteunt de ontwikkeling van gezond sperma en draagt bij aan het behoud van een gezonde vacht, nagels en hoeven. Daarnaast draagt het bij aan het goed functioneren van het lichamelijke immuunsysteem.

 • Spoorelementen  (4) Spoorelementen zijn stoffen waarvan het lichaam maar heel weinig nodig heeft, maar die wel essentieel zijn voor het goed functioneren van het lichaam. Sporenelementen die belangrijk zijn voor paarden zijn IJzer, Koper, Kobalt, Zink, Mangaan, Selenium en Jodium.

 • Vitamine A  (4) Is belangrijk voor de huid, het hoorn, de ogen, de vruchtbaarheid en de weerstand.

 • Vitamine B12  (4) Is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor een goede werking van het zenuwstelsel.

 • Vitamine C  (2) Is onmisbaar voor de aanmaak van bindweefsel en kraakbeen en verbetert de opname van Calcium en Magnesium. Toevoeging kan zinvol zijn bij bijvoorbeeld herstel na ziekte, stress, en bij paarden die een grote inspanning moeten leveren.

 • Vitamine D  (4) Is noodzakelijk voor de opname van Kalk en Fosfor, het beinvloedt de spierfunctie en ondersteunt de weerstand.

 • Vitamine E  (4) Is een voedingsstof die het lichaam helpt bij de afvoer van afvalstoffen, waaronder de spierafvalstoffen (zoals melkzuur). Daarnaast is het ook belangrijk voor de spierfunctie en de vruchtbaarheid.

 • Zink  (4) Zink is onmisbaar voor een goed werkend immuunsysteem en speelt een hoofdrol bij de groei en ontwikkeling. Een zinkzalf helpt herstellen, versterkt en beschermt de huid en legt een beschermend laagje. Dit laagje sluit de huid niet af, maar beschermt de huid wel tegen invloeden van buitenaf.

 • Meer tonen
Horslyx Garlic 5000 g

Horslyx Garlic

1 2 3 4 5 (1 review)
€ 27,95
Verpakking: 5000 g
Bestellen
Horslyx Respiratory 5000 g

Horslyx Respiratory

1 2 3 4 5 (19 reviews)
€ 27,95
Verpakking: 5000 g
Bestellen
Horslyx liksteenhouder

Horslyx liksteenhouder

1 2 3 4 5 (3 reviews)
€ 49,50
Bestellen
Horslyx Mobility 5000 g

Horslyx Mobility

1 2 3 4 5 (11 reviews)
€ 27,95
Verpakking: 5000 g
Bestellen
Horslyx Original 5000 g

Horslyx Original

1 2 3 4 5 (7 reviews)
€ 24,50
Verpakking: 5000 g
Bestellen
Horslyx Mini Mint 650 g

Horslyx Mini

1 2 3 4 5 (31 reviews)
€ 8,50
Bestellen
Fabrikant van de welbekende Horslyx Likstenen. Deze likstenen zijn rijk aan diverse belangrijke vitamines, mineralen en sporenelementen. Horslyx likstenen kunnen daardoor zelfs voldoen aan de dagelijkse behoefte aan deze voedingsstoffen bij paarden die geen of slechts lichte arbeid hoeven te verrichten. Daarnaast zijn Horslyx likstenen ideaal om in te zetten om verveling of stress op stal te verminderen of te voorkomen.
Persoonlijk advies Terug naar boven