Zeewier

Zeewier is één van de rijkste natuurproducten als het gaat om het brede scala aan mineralen, sporenelementen, vitaminen en aminozuren. Zeewier bevat vele sporenelementen die belangrijk zijn voor een goede stofwisseling, zoals kobalt, koper, chroom, mangaan, selenium en zink. Verder bevat zeewier alle noodzakelijke mineralen, zoals onder andere jodium, kalk, fosfor, magnesium en zwavel en het  bevat maar liefst 20 verschillende aminozuren. Ook zitten er veel vitaminen in, waaronder vitamine C en B-vitaminen.

Gebruik inwendig
Zeewier (Fucus vesiculosus, Blaaswier, Kelp) ondersteunt de stofwisseling en zorgt voor een glanzende vacht en bevordert de rui. Zeewier biedt stoffen die belangrijk zijn voor een goede haarstructuur en lijkt een gunstig effect te hebben op de pigmentatie van de vacht. Vooral bij dieren met een donkere vacht kan zeewier bijdragen aan een diepere kleur en stralende glans. Daarnaast helpt zeewier bij de afvoer van gifstoffen en ondersteunt hiermee het lichamelijke immuunsysteem. Zeewier draagt bij aan een uitstekende basisconditie en heeft een direct effect op de vitaliteit, uitstraling en prestaties. In de oudheid gebruikten de Romeinen Zeewier voor de gewrichten en bescherming van de maagwand tegen zuren.

De meest voorkomende en zichtbare signalen van een mogelijk te kort aan mineralen zijn onder andere beginnen met zandeten of het likken aan voorwerpen. Onze ervaring is dat dieren met dit gedrag erg gebaat kunnen zijn bij de toevoeging van zeewier aan het voer.

Jodiumgehalte in Zeewier
Ons IJslands Zeewier bevat 862 ppm (parts per million) jodium per kilo Zeewier. Dat wil zeggen; 0.009% jodium per kilo (dus 9 mg).
30 gram IJslands Zeewier bevat ongeveer 0,27 mg jodium. 

Grofheid en pluisjes
Zeewier is een natuurproduct en de grofheid kan per oogst iets verschillen. Ook zitten er soms gele pluisjes in ons IJslands Zeewier, dat zijn de vezels van de zeewierplant. Normaal gesproken worden deze vezels eruit gezeefd maar een enkele keer komt het voor dat deze nog wel in het eindproduct zitten. De pluisjes lijken een beetje op glaswol, maar maakt u zich geen zorgen: ze zijn volkomen veilig en zitten aan elke zeewierplant.