Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Salie

Traditioneel gebruik
Traditioneel kruidengeneesmiddel voor de symptomatische behandeling van milde functionerende, klachten zoals brandend maagzuur en een opgeblazen gevoel, voor de verlichting van overmatig zweten, voor de symptomatische behandeling van ontstekingen in de mond of de keel en voor de verlichting van kleine huid ontstekingen.

Gebruik inwendig
Salie (Salvia officinalis) werkt bloedzuiverend en slijmoplossend en daarnaast verzachtend voor de keel ; hierdoor kan het heel goed gebruikt worden voor bijna alle aandoeningen van de bovenste luchtwegen. Het zorgt voor de afvoer van afvalstoffen en helpt bij vermoeidheid. Salie is een sterke anti-oxidant.

Werkzame bestanddelen
Etherische olie, linalool, kamfer, borneol, triterpeenzuren , labiatenzuur, bitterstoffen,  flavonoïden, hars, plantaardige oestrogenen.

Let op
Salie heeft een sterk stimulerende (stuwende) werking op de baarmoeder en verminderd de melkvloed bij zogende dieren. Bij drachtige en zogende dieren kan dit kruid dus beter niet gebruikt worden. Gebruik ook liever geen salie bij koorts.