Welltex

Tijdens de productie van polyester en polypropyleen stof, waarvan de meeste Back on Track artikelen zijn gemaakt, wordt keramisch poeder in de stof gesmolten. Dit is ontwikkeld op basis van een combinatie van oude Chinese ervaringen en moderne wetenschappelijke textieltechnologie De keramische deeltjes zijn zo klein, dat deze alleen onder de microscoop te zien zijn. Ze hebben geen enkele invloed op de soepelheid van de stof en kunnen er ook niet uitgewassen worden.

Een belangrijke eigenschap van de keramische deeltjes is dat deze, wanneer ze worden verwarmd door lichaamswarmte, deze warmte uitstralen op het lichaam. De warmte die op deze manier wordt weerkaatst is langgolvige warmtestraling wat hetzelfde is als langgolvige infraroodstraling. Het is duidelijk bewezen dat langgolvige infrarode warmtestraling de bloedcirculatie stimuleert. Een verbeterde bloedcirculatie in de lichaamsweefsels lost spanningen in de spieren op en draagt bij aan een verhoogt prestatievermogen

Welltex geeft een warm en aangenaam gevoel van lange duur. Voor een optimaal effect is het van belang dat de stof dicht op de huid ligt. Des te meer lichaamswarmte het lichaam afgeeft, des te meer effect heeft Welltex. Door het zeer goede ademende vermogen van de stof ontstaat er geen overtollige warmte.

De infrarode energie die ontstaat door Welltex verlicht pijn, vermindert ontstekingen en zwellingen, verwarmt spieren en gewrichten en versnelt het genezingsproces zonder bijwerkingen. Back on Track producten worden dan ook veel gebruikt bij aandoeningen aan de gewrichten, zoals artrose. Hierdoor zijn de Back on Track artikelen ook zeer geschikt om te gebruiken tijdens de warming-up, de training en andere activiteiten. Gebruik Back on track producten om de spieren op te warmen voor u begint met de training en u voorkomt hiermee blessures.


Zo werkt het:

- Welltex® is een weefsel waarin keramische delen zijn verwerkt
- Welltex reflecteert lichaamswarmte in de vorm van infrarode straling
- Dit geeft een warm en aangenaam gevoel en vermindert spierspanning
- Hoe meer warmte er door het lichaam geproduceerd wordt hoe meer effect het product heeft