Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Welk supplement wanneer deel 3: Stress en hormonen

Stress en hormonen bij paarden

Stress

Sommige paarden zijn van zichzelf meer nerveus of gespannen, maar stress kan ook veroorzaakt worden door veranderingen in de huisvesting of bijvoorbeeld hormonen. Spanning in de spieren is een symptoom voor een tekort aan magnesium en uit onderzoek is gebleken dat meer dan 50% van de paarden een magnesiumtekort hebben. Een paard dat gespannen is, weinig eetlust heeft en veel zweet kan een tekort hebben aan magnesium. Veel paarden met spanning/stress zijn dan ook geholpen met het bijgeven van magnesium. Onze Paardendrogist Magnesiumcitraat is 100% puur!
Stress kan ook ontstaan door angst. Confidence EQ bootst natuurlijke signaal dat merries aan zogende veulens geven na, waardoor stress verminderd kan worden.

Concentratie

Voor paarden die zich slecht kunnen concentreren en gespannen zijn is Paardendrogist InFocus een goede optie. Dit supplement op basis van magnesiumoxide en L-Tryptofaan zorgt ervoor dat spanning gemakkelijker afvloeit. Door stress kan het spijsverteringstelsel ontregeld raken. NAF Magic 5 Star ondersteunt de spijsvertering van je paard doordat dit ook pre- en probiotica bevat.

Acute stress

Bij acute stress, bijvoorbeeld op wedstrijd, kan je 1 tot 1,5 uur voor de wedstrijd NAF Instant Magic toedienen. Dit is een hoge dosering magnesium in combinatie met hop en sint janskruid zodat het paard kalm en geconcentreerd blijft gedurende 4-6 uur. 

Hormonen

Merries kunnen door verstoringen in de hormoonhuishouding humeurig zijn voor of bij de hengstigheid. Om de hormoonhuishouding in balans te houden hebben wij Paardendrogist Merrie Support. Dit is op basis van monnikspeper wat bekend staat om zijn vermogen om hormonen die uit balans zijn te neutraliseren. Merrie Support kan ook aan hengsten en ruinen worden gegeven die last hebben van hun hormonen. Paardendrogist Moody Mix is een kruidenmengsel speciaal samengesteld voor merries die last hebben van hun hormonen en voor stabieler gedrag kan zorgen. 

Meer weten?

Heb je advies nodig, wil je meer weten over een van bovenstaande producten of heb je een andere vraag naar aanleiding van dit blog? Neem gerust contact met ons op!

Praat mee en reageer op Facebook (ga naar Facebookpost)

Delen: