Belangrijke informatie : i.v.m. de maatregelen rondom het COVID-19 virus kunnen onze zendingen vertraging oplopen.

Kiyoh 9.8

Wat voer je je paard als hij 24/7 buiten loopt?

Voer voor je paard bij 24/7 buiten

Dit kan bijvoorbeeld als je vaak traint met je paard of wanneer het gras niet genoeg biedt, dit is per grasmengsel, bemesting en natuurlijk de grootte van het weiland verschillend.

Hoeveel gras krijgt een paard binnen?

In een weiland waar flink wat gras staat eet een paard van 600 kilo ieder uur gemiddeld drie tot vijf kilo gras. Doordat gras voor 85% uit water bestaat, bereken je de voedingswaarde van gras altijd op basis van droge stof.  Dit betekent dat er 450 tot 750 gram droge stof overblijft wat je paard per uur binnen krijgt dat hij graast.

 

Krachtvoer of vitaminen en mineralen?

De keuze voor krachtvoer of vitaminen en mineralen is van vele factoren afhankelijk. Loopt je paard 24/7 in de wei, wordt hij niet getraind en is hij goed op gewicht? Dan is een aanvulling met vitaminen en mineralen zoals Pavo Vital Complete een goede keuze. Zeker als je paard snel overgewicht heeft is een mix van vitaminen en mineralen een fijne aanvulling.  

Ook Vitalbix Daily Complete is een complete aanvulling op het ruwvoer en kan gecombineerd worden met Vitalbix Active + vezelrijke sportmuesli voor extra energie. Vitalbix Daily Complete heeft een lage caloriewaarde en is geschikt voor paarden met (aanleg voor) overgwicht. Vitalbix Active + is een geconcentreerd en compleet voer met een hoge dosering vitaminen en mineralen. Beide producten bevatten voldoende vezels, een uitgebalanceerd gehalte vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren en een energiewaarde die is afgestemd op de energiebehoefte van je paard.

Behoeften aanvullen

Een paard dat veel wordt getraind en daarbij ook regelmatig flink bezweet is, heeft juist meer behoefte aan krachtvoer zodat je (eventuele) verliezen snel weer kunt aanvullen. Natuurlijk kun je je paard een onderhoudsbrok geven en een aanvulling qua vitaminen en mineralen zoals Pavo Vital Complete, Vitalbix Daily Complete of Vitalbix Active +.

Pavo SummerFit

Ken je de SummerFit koeken van Pavo? Deze zijn speciaal ontwikkeld voor sobere rassen en paarden die niet worden getraind of eigenlijk wat te dik zijn. Qua energievoorziening halen deze paarden vaak genoeg voedingsstoffen uit het gras. Ook voor deze paarden is een aanvulling qua vitaminen, mineralen en sporenelementen belangrijk, maar je wilt natuurlijk niet dat ze extra energie en eiwitten binnen krijgen. Een SummerFit koek bevat een dagdosis aan vitaminen en mineralen en is daarom ideaal om te geven. Sommige mensen denken dat SummerFit koeken veel suiker bevatten, maar omdat één koek maar 165 gram weegt is de werkelijke hoeveelheid suiker die je paard met een koek binnenkrijgt minimaal. 

Meer weten?

Heb je nog vragen over dit onderwerp of wil je een persoonlijk advies? Neem dan gerust even contact met ons op, we helpen je graag! 

Delen: