Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Waarom eet mijn paard mest?

Mijn paard eet mest

Zeewier

Als eerste is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Als je het vermoeden hebt dat je paard een tekort heeft aan bepaalde mineralen, kun je deze eerst drie tot vier weken IJslands Zeewier geven. Zeewier is één van de rijkste natuurproducten als het gaat om het brede scala aan mineralen, sporenelementen en aminozuren. Zeewier ondersteunt de stofwisseling en het immuunsysteem en heeft een direct effect op de vitaliteit, uitstraling en prestaties.

Oorzaak

Vanzelfsprekend is het van belang dat, voordat je allerlei mineralen aan het rantsoen van je paard toevoegt, je de oorzaak van het eten van mest achterhaalt. Als je paard geen tekort aan vitaminen en mineralen heeft, kan een overschot hieraan het lijf van je paard verstoren en zorgen voor extra belasting van het lichaam.

Slowfeeding

Heeft het geven van IJslands Zeewier geen effect? Dan kan het eten van mest en het overal aan likken ontstaan door een soort gevoel van honger of verveling. Als een paard zijn eten snel op heeft en dit snel door het spijsverteringskanaal gaat, heeft een paard natuurlijk weer gauw honger. Door drie à vier keer per dag een kleinere portie ruwvoer te voeren zorg je ervoor dat de spijsvertering van je paard op gang blijft en dat de maag niet lang leeg is. Je kunt er ook voor kiezen om het ruwvoer te geven in een Slowfeeding hooinet. Hiermee doet je paard langer over het opeten van zijn ruwvoer en raakt hij bovendien eerder verzadigd. Bang dat je paard er te dik van wordt? Geef dan hooi met lange stengels, hier zitten minder voedingsstoffen in.

Veulens

Wanneer een veulen mest eet hoef je je geen zorgen te maken, dit is normaal en heeft een belangrijke functie. Hierdoor krijgen ze belangrijke micro-organismen en bacteriën binnen die nodig zijn voor een gezonde darmflora. 

Meer weten?

Heb je nog vragen over dit onderwerp of wil je een persoonlijk advies? Neem dan gerust even contact met ons op, we helpen je graag! 

Praat mee en reageer op Facebook (ga naar Facebookpost

Delen: