Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Verveling op stal voorkomen

Veel beweging

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat je paard voldoende beweging krijgt en meerdere malen per dag zijn benen kan strekken. Maak samen een wandeling, laat hem aan de hand grazen, stap lang in- en uit als je gaat trainen en zorg ervoor dat je paard meerdere uren per dag lekker naar buiten kan.

Meerdere malen per dag ruwvoer

Het is een fijne afleiding als je paard lekker de hele dag van zijn ruwvoer kan genieten. Geef je paard daarom meerdere malen per dag een kleinere portie ruwvoer. Zo voorkom je dat hij een grote portie ruwvoer bijvoorbeeld door de stal heen loopt en het daardoor niet meer opeet.  

Slowfeeding

Je kunt er ook voor kiezen om het ruwvoer in een hooitas of Slowfeeding hooinet te geven. Zo moet je paard wat meer moeite doen om het ruwvoer uit de tas of het net te krijgen, wat natuurlijk een fijne afleiding is. Hierdoor neemt je paard langer de tijd om het ruwvoer op te eten waardoor hij ook eerder verzadigd is. Zo kun je je paard de hele dag laten eten zonder dat hij een enorme hoeveelheid ruwvoer binnen krijgt.

Likstenen

Een fijne afleiding en een manier om vitaminen- en mineralen te krijgen kan via een liksteen. Een Himalaya Liksteen bevat verschillende mineralen en vele sporenelementen en is daardoor de ideale, pure zoutbron voor je paard! Een KNZ Mineralen Liksteen bevat alle belangrijke mineralen en kun je zowel in de wei als in de stal gebruiken. Ook de likstenen van Horselyx zijn een fijne afleiding en zorgen ondertussen voor bijvoorbeeld gezonde luchtwegen, gezonde hoefgroei, mooie vacht, en het behoud van soepele gewrichten. De suikervrije Sweet Lolly Ball is een speelbal die nog lekker is ook! Deze liksteen bevat onder andere lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten en maïs.

Speelgoed

Je kunt brokjes, snoepjes, kleine stukjes wortel en appel in deze Stubbs Rock N Roll Bal stoppen. Om dit er uit te krijgen moet je paard de bal over de grond rollen, zo is hij dus lekker bezig! Je kunt deze bal zowel op stal als in de paddock gebruiken. Ook de Decahedron zorgt voor veel plezier, je kunt hier stukjes appel en wortel in doen. Deze voerbal heeft maar liefst 20 kanten waardoor je paard deze flink kan rollen, ideaal voor in de stal of paddock! Een ander fijn product is de Equine Scratcher. Je paard kan hier lekker aan jeuken, zonder dat er wondjes ontstaan.

Aandacht

Het is het belangrijkste dat je goed in de gaten houdt waar je paard zich het fijnste bij voelt. Naast voldoende beweging, ruwvoer en een lekkere frisse neus is aandacht natuurlijk ook belangrijk. Je paard een flinke poetsbeurt geven en lekker knuffelen is voor jullie allebei heerlijk! :-D 

Meer weten?

Heb je nog vragen over dit onderwerp of wil je een persoonlijk advies? Neem dan gerust even contact met ons op, we helpen je graag! 

Praat mee en reageer op Facebook (ga naar Facebookpost

Delen: